Bota al contingut principal

La portaveu del grup parlamentari Compromís en Les Corts Valencianes, Mónica Oltra, ha assenyalat hui que “la sentència que condemna al jutge Garzón per les escoltes del cas Gürtel posa de manifest, i al nostre judici és el més preocupant, la llunyania cada vegada major de la justícia respecte de la ciutadania”.

“Estem convençuts que els ciutadans no poden entendre que s’absolga a Camps i a Costa amb unes proves tan contundents en contra seua i no obstant açò es condemne al jutge Garzón, que va ser qui va possibilitar la investigació d’aquesta trama corrupta”.

Per a Oltra “és incomprensible la venjança que suposa aquesta sentència a un jutge a qui s’ha perseguit bé per raons ideològiques o bé per interessos foscos de poders fàctics amb molt de pes a Espanya o bé per persones en la judicatura que han vist en el jutge Garzón un competidor per la seua capacitat de treball i traure temes avant que posaven en evidència l’actuació d’altres jutges”.

“Des de Compromís volem manifestar que aquesta és una sentència que ens avergonyeix i internacionalment ens situa en un nivell de ridícul sense parangó. En aquest moment resulta difícil sentir-se un ciutadà que confia en la democràcia després d’una sentència com aquesta”, ha conclòs Oltra.