Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, considera que la reforma laboral aprovada pel govern de Rajoy, “és una claudicació més de l’executiu a la gran patronal, als més poderosos que són els que dirigeixen l’agenda política del PP, com estem veient i comprovant últimament en tots els acords que pren el govern i també el PP en la cambra baixa”.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, la reducció de dies d’indemnització per acomiadament és una mesura “que augmentarà molt més l’atur, encara que no és d’estranyar perquè el PP és el partit de l’atur, com ben ha demostrat en aquells territoris on governa, com per exemple el País Valencià, on superem els 600.000 desocupats per la mala gestió i per la improvisació política”.

Baldoví considera que els arguments esgrimits per Soraya Sáez de Santamaría i Fátima Báñez “no són creïbles perquè la solució a la greu crisi que patim no passa per abaratir l’acomiadament, perquè així només es va a afavorir més a la desocupació”.

A més, des de Compromís consideren que, donada la transcendència de la reforma anunciada, “lamentem que, una vegada més, el president del govern no ha donat la cara. Des de la seua arribada a la Moncloa, estem esperant encara un paquet de mesures contundents per a la creació d’ocupació i, no obstant això, el govern de Rajoy només anuncia mesures per a fomentar l’atur. En matèria laboral vivim també en una estranya situació del món a l’inrevés”.