Anar directament a les notícies

Compromís considera que la reforma laboral “s’ha fet per a acontentar als poderosos”

Publicat el en Economia i Ocupació

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, considera que la reforma laboral aprovada pel govern de Rajoy, “és una claudicació més de l’executiu a la gran patronal, als més poderosos que són els que dirigeixen l’agenda política del PP, com estem veient i comprovant últimament en tots els acords que pren el govern i també el PP en la cambra baixa”.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, la reducció de dies d’indemnització per acomiadament és una mesura “que augmentarà molt més l’atur, encara que no és d’estranyar perquè el PP és el partit de l’atur, com ben ha demostrat en aquells territoris on governa, com per exemple el País Valencià, on superem els 600.000 desocupats per la mala gestió i per la improvisació política”.

Baldoví considera que els arguments esgrimits per Soraya Sáez de Santamaría i Fátima Báñez “no són creïbles perquè la solució a la greu crisi que patim no passa per abaratir l’acomiadament, perquè així només es va a afavorir més a la desocupació”.

A més, des de Compromís consideren que, donada la transcendència de la reforma anunciada, “lamentem que, una vegada més, el president del govern no ha donat la cara. Des de la seua arribada a la Moncloa, estem esperant encara un paquet de mesures contundents per a la creació d’ocupació i, no obstant això, el govern de Rajoy només anuncia mesures per a fomentar l’atur. En matèria laboral vivim també en una estranya situació del món a l’inrevés”.

 • Juanvi

  I mentres l’esquerre no tingui uniò, la dreta neolliberal ens portara a la mes crua realitat social, on el que naix amb estrela economica tindra el dret educatiu i oportunitats i el reste a sobreviure,,,,,,

 • RobinHoodofSherwood

  Benvolgut Juanvi, n'hi ha una esquerra que porte 35 anys fent politica neocon. Ens hem d'unir la resta de l'esquerra i atreure el vot de la gent. No n'hi d'altra. Bon dia.

 • jaume

  No, no sols els poderosos. Els autònoms també aplaudim la reforma.

  • Jose Luis

   Pues agarrat els matxos que venen corves, perque vosaltres s'aneu al clot en menys que canta un gall, o es que et creus, atontat, que tú eres dels de Botin?. Quan reduisquen mes encara els sous als asalariats, funcionaris, ens pujen els impostos, com l'IVA, el copago, el IBI a nivells axfixiants, els que queden treballant tindàn un salari de subsisténcia i no consumiran, i els pocs que queden que tinguen un sou un poc mes enllá del de subsisténcia, per la por a ser despedits en qualsevol moment i a mes a mes amb una mà davant i l'altra darrere no consumiran un euro i gusrdaran tots els diners pel que puga pasar. Aleshores, Tú autonom, qui t'encomanarà treballets? o tú autonom, a quí vendrás productes? a Botín? a Rajoy? Per a que et faces una idea, jo desde el dilluns no pense anar a ferme l'esmorssar al bar, ni dinar en cap restaurant amb els xecs de menjador, em duré el dinar de casa i els xecs emprare per comprar fiambres on certs llocs on es pot fer i estalviarme part de la compra. Jo solía fer 2-3 viatges a l'any, sempre per Espanya, aquest any cap, a la malva a gaudir de sol i platja i a dinar a caseta. Per qué? perque no se quan podràn reduirme el sou, perque no sé quan m'acomiadarán, perque me n'anirñé amb una mà davant i l'altra darrere i he de ferme uns ahorrets de defensa i pagar tot el que puga l'hipoteca ara que tinc capacitat d'estalvi pel que puga vindre i aç'o ho farà el 80% d'asalariats, saps que significaa açó per al consum? Ho saps il.luminat?. Si eres autonom, agarrat els matxos que dins de res estarás treballant per un rosegó de pà o sense feina.

 • Roberto

  Pense que no fa falta insultar a ningú per a defensar una opinió. De la mateixa manera que el traballadors sostenen el sistema amd el seu treball, els autónoms i els empresaris són necessaris per moure la economia i crear treball. No es tracta de veure qui és millor, sino de si esta reforma pot plantejar una solució als problemes que ens afecten a tots. La veritat és que de moment no pinta molt bé..

 • Raimon

  Roberto:
  D´acord amb tu de que no hi ha que ofendre a ningú per a defensar una opinió .
  Clar que els autonoms i els empresaris son necessaris ,peró el que no podem permetre la CLASE OBRERA és perdre tots els drets que hem aconseguit – i que ens han costat molt- per a acabar amb un capitalisme salvatge.
  NO HEM D´IMPEDIR-HO.
  EL DIUMENGE PROPER TOTS I TOTES A LES MANIFESTACIONS CONTRA LA REFORMA DEL PP!

 • jimena roig

  El empresario no es necesario es más deberia de estar prohibida una economia basada en que unas personas obtengan plusvalias con el esfuerzo de otras , la libertad de una persona termina donde empieza la de otro , esta situacion se tiene que terminar , cooperativas , gestion de la producción por parte de los trabajadores y toma por parte de estos de las decisiones micro y macro SIN EMPRESARIOS Y votando cada día las decisiones estrategicas , hasta los mismisimos cojones de los empresarios y de la dictadura del capitalismo.