Anar directament a les notícies

Baldoví demana al Govern que continue amb les obres de Casa Mediterráneo

Publicat el en Economia i Ocupació

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha demanat hui al Govern “que continue amb les obres de l’edifici de Casa Mediterràneo a Alacant, un projecte pel que cal apostar per tal de millorar les relacions nord-sud dels països mediterranis i que suposa també una gran oportunitat per revitalitzar l’accés sud d’esta ciutat”.

Baldoví ha realitzat esta petició després que l’Executiu de Mariano Rajoy haja anunciat que no es portarà a terme la tercera fase de les obres de la seu d’esta institució, ubicada en l’antiga estació de Benalua d’Alacant. El Ministeri de Foment havia de finançar el 75% d’esta actuació.

El diputat ha explicat que “Casa Mediterráneo és un projecte que busca establir un fòrum entre els diferents països mediterranis i treballa per solucionar els desequilibris entre estos territoris, una empresa especialment necessària en un context de crisi política i econòmica als països riberencs, així com de profund canvi, com demostren les revolucions àrabs que estan succeint-se des de 2010”.

“En este sentit, des de Compromís-Equo considerem que seria totalment equivocat abandonar el projecte, reduir-lo a una qüestió partidista i perdre l’oportunitat de consolidar l’Estat espanyol com a agent necessari en el diàleg nord-sud de la mediterrània, ja siga en l’apartat de defensa dels drets humans, les relacions comercials entre els seus pobles o els debats al voltant de matèries estratègiques com els fluxos migratoris o els conflictes en l’Orient Pròxim”, ha destacat Baldoví.

Al mateix temps, el diputat de Compromís-Equo ha indicat que “la construcció de Casa Mediterráneo en l’antiga estació de Benalua garantia la recuperació d’un edifici històric d’Alacant com a espai contemporani i la revitalització de l’accés sud d’Alacant, un altre motiu de pes per a mantenir les obres”.

Joan Baldoví ha plantejat estes qüestions al Govern del PP a través de diverses preguntes parlamentàries, en les que el diputat busca saber si l’Executiu ha valorat les conseqüències de la paralització del projecte per a Alacant i si en cas de portar-la terme s’ha comunicat la decisió a la resta d’administracions públiques implicades en el consorci. Alhora ha preguntat si s’ha establert un termini per a tornar a posar en marxa la tercera fase de les obres.

 • Luis

  Si se me permite un comentario por qué en lugar de centrarse en cuestiones de gestión el diputado de Compromís-EQUO no se centra en cosas sobre las que la gente "corriente" está más preocupada. ¿De verdad cree el diputado que con continuar las obras de la Casa del Mediterráneo se arregla algo? Además criticar la "gestión" y no el modelo es una trampa. ¿qué pasa si va el PP y arregla la Casa del Mediterraneo? Habrá cambiado algo? Es una cuestión de modelo no de gestión aunque criticar la gestión es más cómodo no construye alternativas. Un repaso somero de las notas de prensa del diputado hacen temer que se esté centrando demasiado en la gestión. Dicho esto con todo el cariño.

 • jorge

  Luis enora buena has acertado al 1000%, Compromis esta sin rumbo no sabe hacia donde ir y esto lo solucionan metiendose con el progimo sin ayudar ni aportar nada al progimo.

 • Luis

  Jorge, que no es eso y por otra parte se dice "enhorabuena" y Compromís no se mete con el prójimo. A ver si aprendemos a escribir por lo menos.

 • Pingback: infoCOMPROMÍS 14/02/2012 | COMPROMÍS-EQUO GODELLA()

 • Rafa

  Home, sembla un projecte interessant, per la infraestructura en sí y pel que suposa un principi d'apropament (comercial, cultural, polític….) entre pobles mediterranis.

  Criticant la gestió está alhora criticant el model. 😉

  Salut,