Bota al contingut principal

El Ple de Les Corts Valencianes debat demà la Proposta de Proposició de Llei per a l’escolarització plena de la població infantil de 0 a 3 anys i la creació d’una xarxa pública d’escoles infantils presentada en forma d’Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Es culmina així un procés que s’inicià el 21 de setembre del 2010 quan un grup de militants i simpatitzants de Compromís registrà en Les Corts esta ILP. Els promotors d’esta iniciativa aconseguiren arreplegar 64.000 firmes de suport que foren validades per la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana el 6 de juny de 2011.

Segons ha afirmat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “encara que el Consell ha emés un criteri contrari a la presa en consideració d’esta llei hem de recordar que totes les formacions polítiques amb representació en el parlament valencià inclogueren la necessitat de l’escolarització de 0 a 3 anys en els seus programes electorals per als comicis municipals i autonòmics del passat mes de maig, és per això que esperem que donen suport demà a esta iniciativa”.

L’objectiu d’esta Proposició de Llei és que la Generalitat dote a la Conselleria d’Educació, en un termini màxim de 3 anys, de tots els mitjans oportuns per poder atendre tota la demanda efectiva d’educació infantil. Per a tal fi la Generalitat i les administracions locals constituirien la xarxa d’escoles infantils de titularitat pública de la Comunitat Valenciana.

“Regular l’educació de 0-3 anys suposa avançar l’inici de la socialització dels nostres xiquets i xiquetes, una escolarització a estes edats, com s’ha pogut comprovar, contribueix a reduir considerablement el fracàs escolar, un problema en què desgraciadament al País Valencià som líders”, ha assegurat Oltra.

“Amb l’aplicació d’esta llei –ha afegit la parlamentària- es crearien mil nous llocs de treball directes, a més de tots aquells que es crearen indirectament. A quasi ningú escapa ja que l’eixida de la crisi no s’aconseguirà fent retallades i són imprescindibles mesures d’estímul, des de Compromís estem convençuts que la plena escolarització de 0 a 3 anys aniria en eixe sentit”.

Per a Oltra “tots els grups parlamentaris hem de tindre present el fet de què s’han arreplegat 64.000 firmes en favor d’esta ILP en un exercici de participació directa de la ciutadania, la qual cosa és prova del clamor popular cap a la plena escolarització de la població infantil”.