Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat esta setmana una sèrie de preguntes per a conéixer els motius pels quals el govern central ha paralitzat el projecte de construcció de la presa del riu Sellent, al terment d’Estubeny. Segons ha recordat Baldoví, “eixe projecte està pendent des de la pantanada de Tous de 1982 i cap govern central, ni amb el PSOE ni amb el PP han estat capaços de fer possible la construcció d’esta infraestructura que és una mesura de seguretat necessària per a protegir persones i béns”.

El parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista considera que la paralització del projecte, “significa una clara discriminació per part del govern central, que a poc a poc van demostrant que no van a complir cap promesa electoral i van a deixat al País Valencià a la cua d’infraestructures i d’inversions”.

Per a Baldoví, “és molt lamentable que mai arribe el projecte de la presa al riu Sellent, com també ho és que no continuen els projectes de les de Montesa, el Marquesat o Vilamarxant. La seguretat de les persones i la protecció dels béns dels veïns i veïnes d’estes zones no ha estat mai una prioritat per al govern central i nosaltres anem a reivindicar al llarg d’esta legislatura estes infraestructures”.

Des de Compromís consideren que la negativa del govern a fer la presa del riu Sellent, “és insultant i demostra la gran hipocresia del govern de Rajoy, perquè eixa infraestructura estava al Pla Hidrològic Nacional derogatmpel PSOE i també al Pla d’Infraestructures Estratègiques de la Generalitat i ara, desapareix per complet”.

També, Baldoví ha preguntat en el Congrés pels afectats de la pantanada de Tous que, al dia de hui, continuen com a deutors en les bases de dades de l’Institut Oficial de Crèdit (ICO). Segons ha recordat el diputat de Compromís, “moltes persones afectades per la gran desgràcia del 82 demanaren préstecs per a refer les seues vides i de fet, en 2008 encara restaven 2.300 préstecs pendents dels quals molts foren canceŀlat però uns altres no, malgrat que els titulars d’eixos préstecs si que complien les condicions fixades pel govern”.

Des de Compromís, que han rebut informació per part de l’entitat d’afectats d’Aspertous, consideren que el tractament que han rebut les famílies que patiren la pantanada del 82, “ha estat lamentable i que encara al dia de hui l’ICO reclame deutes, és més que surrealista”. Per això, Baldoví ha preguntat al govern central si té previst donar de baixa els préstecs pendents dels titulars que si que compleixen les condicions fixades pel govern en 2008 i que, encara, figuren com a deutors”.