Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha enviat una comunicació a la delegada del Govern i ex número 2 de Camps, Paula Sánchez de León per a soŀlicitar-li una reunió urgent. Segons Morera, qui ha participat este matí en la concentració dels estudiants junt a la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, “l’actuació d’ahir i també de hui de la policia no és la més desitjable, tenint en compte que es tracta d’una manifestació pacífica i que són joves i menors d’edat els seus protagonistes”.

Morera vol parlar personalment amb la delegada de govern, “per a expressar-li la gran preocupació de Compromís per la reacció violenta i desproporcionada de la policia en la concentració de l’IES Lluís Vives. Pensem que cal parlar i cal depurar responsabilitats com ja ha demanat el nostre diputat en Madrid, Joan Baldoví”.

El portaveu valencianista considera que la nova delegada “ha tingut un començament molt poc encertat perquè les funcions de la policia no han de ser les de silenciar les protestes contra els mals governs i carregar brutalment contra xiquets i joves. Actuacions d’eixes característiques fan que la policia done una imatge dolenta i allunyada del que ha de ser i fa que els joves perden la confiança en els cossos de seguretat, ja que no es veuen protegits, sinó que es veuen agredits”.

Des de Compromís donen suport “al legítim dret a protestar, cal que els més joves també expressen la seua indignació pel lamentable estat dels serveis públics, per les penoses condicions en les quals estudien i contra les retallades. El que no és legítim són les càrregues brutals i les detencions que s’han fet i per això volem explicacions i també volem la depuració de responsabilitats”.