Anar directament a les notícies

Mònica Oltra és agredida per la policia en la protesta dels estudiants de l’IES Lluís Vives

Publicat el en Llibertat i Igualtat

Vos adjuntem els relat dels fets segons ha relatat Mònica Oltra al diari VilaWeb:
Érem davant la porta de la comissaria i els xiquets estaven un poc alterats, però hem aconseguit de tranquil·litzar-los i situar-nos a un metre i mig del cordó policíac. I en aquell moment, quan ja hi havia molta gent i se’ns havien sumat alguns professors, els policies han començat a empènyer els xiquets. Molts han caigut a terra. Jo mateixa hi he caigut, i un agent m’ha ajudat a alçar-me i m’ha demanat si estava bé. Però han continuat empenyent-nos. S’havien proposat de situar-nos a l’altra vorera. I mentre discutíem ha vingut un dels agents i ha començat a clavar-me puntellades. I jo, perquè ja tinc una edat, m’aguante. Però la reacció normal és de defensar-se del dolor, en un acte reflex.

Si hi ha premsa enregistrant, enregistra per la part d’amunt, però allò que passa a les cames no es veu. I les botes que duen els policies et deixen les cames fetes una merda. I quan el xiquet respon en un acte reflex, l’acusen d’atemptat contra l’autoritat. Estic convençuda que açò és calculat. Allò que des de dalt sembla una simple empenta des de baix són puntellades. I a mi, m’ha tocat un agent que ha volgut clavar-me’n unes quantes, de puntellades. La cama dreta em fa molt de mal, i la tinc inflada, i supose que se m’hi farà un hematoma. Açò passa quan et peguen amb una bota reforçada.

Tot plegat és un destrellat que va començar ahir, quan van estovar uns xiquets que tenen de dotze anys a disset. Si no haguera passat això, avui no seríem ací. Però ahir varen actuar amb una brutalitat policíaca impròpia d’un règim democràtic i avui la gent respon. I és normal i saludable que responga. Que la gent siga ací reivindicant el sistema democràtic és una cosa que hauríem d’aplaudir, i no enviar-los la policia perquè els detinga i els pegue. I açò és responsabilitat de la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León, del govern d’Espanya i del ministre. I per aquesta raó hem demanat explicacions i una reunió amb la delegada perquè se’n vaja a casa. La policia no és per a pegar els xiquets.