Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Q en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat noves preguntes en el parlament dirigides al ministre de l’Interior, per esclarir els fets de les últimes agressions policials registrades ahir a la nit a València, després de la manifestació pacífica que es va celebrar per a exigir la destitució de la delegada del Govern i del cap de la Policia Nacional.

Segons ha pogut saber Compromís, tres joves van ser brutalment agredits en la gran via Fernando el Catòlic de València per diversos agents antiavalots. Els joves van rebre colps per tot el cos, van ser insultats i els van despullar de peces de roba i objectes personals, com els telèfons mòbils segons han denunciat.

El parlamentari de Compromís, qui també va ser agredit per la policia esta setmana en una de les concentracions de l’IES Lluís Vives, ha preguntat al ministre per estos fets, “i si pensa d’una vegada per totes posar fi a esta escalada de violència injustificada, que sempre ve per part de la policia”.

De la mateixa manera, Baldoví també ha preguntat pel nombre total d’agents antidiavalots que estan en els carrers de València i que han vingut des d’altres ciutats. Segons el diputat de Compromís, “ja que el cap de la Policia Nacional a València no vol revelar les dades a l’enemic, almenys anem a intentar que el ministre ens conteste o ens explique per què este balafiament quan és clar que si no hi ha antiavalots en els carrers de València no hi ha problemes”.

D’altra banda, des de Compromís han exigit al Govern de Mariano Rajoy, “la destitució immediata del director general de la policia per les seues declaracions a certa emissora de ràdio, en les quals ha agredit verbalment als estudiants valencians que han estat atacats amb violència extrema per les suposades forces de l’ordre. Les paraules d’este senyor demostren les mentides reiterades de la policia ja que les imatges captades en els carrers de València demostren que els únics elements violents anaven d’uniforme”.