Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts Valencianes una proposició no de llei per instar el Consell a prendre mesures per afavorir la contractació i regularització de les treballadores i treballadors de la llar.

Segons la portaveu adjunta Mónica Oltra “les treballadores i treballadors domèstics són un sector molt vulnerable en no poder negociar convenis col•lectius, donat que s’obliga a la negociació directa dels treballadors i treballadores amb els seus ocupadors i ocupadores”.

“Al País Valencià -ha afegit Oltra- hi ha 24.180 treballadores i treballadors donats d’alta en l’ocupació de la llar. I eixa xifra es queda molt curta perquè hi ha moltes persones treballant per hores i sense donar-se d’alta”.

És per açò que Compromís reclama en la seua proposició, que des de l’administració autonòmica es prenguen mesures per regularitzar el sector, com l’aportació de bonificacions addicionals, del 30%, a les cotitzacions que han de realitzar les persones ocupadores en la Seguretat Social.

Per a Oltra “una mesura com esta per part del govern valencià contribuiria de manera decisiva a què estos treballadors i treballadores passen de l’economia informal a l’economia formal amb drets i garanties”.

Així mateix esta iniciativa de Compromís insta el Consell a què prenga les accions adients per a què la Inspecció de Treball designe personal especialitzat amb pautes comunes d’actuació que es coordinen amb els agents socials amb l’objectiu de fer eficaç la tutela de les persones treballadores de la llar en els seus llocs de treball.