Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha reclamat hui que “se suprimisca el subministrament elèctric de la línia 2 del Tram mentre este servei romanga paralitzat, ja que es tracta d’una despesa inútil” i ha assenyalat que “este fet evidencia una falta de control dins la Conselleria d’Infraestructures”.

Mollà ha explicat que “actualment es troben en funcionament els semàfors, la catenària es manté en tensió i està encesa tota la senyalització del Tram, una situació totalment incomprensible tenint en compte que esta línia no ha sigut posada en marxa encara, tot i haver sigut inaugurada en diverses ocasions per la Generalitat”.

“Només amb 200 senyalitzacions lluminoses, amb una mitjana de 12 watts per cadascuna, s’estarien consumint a l’any 21.024 quilowatts hora (kWh), una despesa de diners i d’electricitat que podríem estalviar-nos suprimint el subministrament elèctric de les senyals”, ha apuntat la diputada de Compromís.

Mireia Mollà ha indicat que “la situació per la que passa la línia 2 del Tram és un total despropòsit, doncs roman inactiva tot i estar la infraestructura completada i a punt per començar a funcionar”. “L’entestament de la Generalitat en privatitzar esta línia ha provocat que portem mesos de retard en el seu funcionament, quan els mateixos treballadors de FGV podrien fer-se càrrec d’ella i, en este sentit, tornem a reclamar la seua gestió pública”, ha afegit.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Alacant, Tomàs Mestre, ha indicat que “la ciutat necessita la posada en marxa urgent d’este servei, ja que és la solució per alleugerar el trànsit de vehicles particulars que hi ha en el tram entre Alacant, Sant Vicent del Raspeig i la Universitat d’Alacant i resoldre la saturació de la línia 24 de l’autobús que dóna servei a esta zona”.

“Està previst que la línia 2 del Tram faça descendir en un 22% el trànsit de vehicles privats i permeta el millor funcionament de la resta de transport públics, una mesura essencial per a les més de 25.000 persones que circulen diàriament per aquí”, ha assegurat Mestre, que ha afegit que “és vergonyós que els ajuntaments d’Alacant i Sant Vicent no recolzen la gestió pública del servei i impedisquen així que estiga en funcionament en poc temps”.