Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes considera que el president de la Generalitat Valenciana, “hauria de plantar-li cara a Madrid amb valentia, per la defensa del benestar de les valencianes i els valencians i no hauria de permetre les limitacions que el govern central ha imposat esta vesprada a les autonomies en matèria pressupostària i també d’endeutament”.

Segons Morera, “el PP està intentant demonitzar a les autonomies però estes no són les culpables del dèficit de l’estat. Som conscients que, amb governs com els del PP i, en concret, com els de Camps, s’ha produït una despesa desorbitada i s’ha fet una exhibició coenta que ha donat una molt mala imatge de la nostra terra i per això, en 2011 estàvem al seté lloc de les comunitats amb major dèficit, concretament un 3,68% del PIB”.

“No podem oblidar que l’estat genera molt de dèficit, sense anar més lluny, la despesa militar continua sent elevada i de fet, nosaltres anem a parlar d’això al ple de demà de les Corts, com ja ho hem preguntat al Congrés i per a sorpresa nostra, hem comprovat com l’estat no té cap problema en gastar-se 481.000 euros per a comprar huit fusells de precisió. Evidentment, eixes despeses en estos moments no són necessàries, però es fan”, segons ha declarat el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes.

Segons Morera, “el PP ataca a les autonomies, amb l’excusa del dèficit volen fer una nova centralització de l’estat que és una greu errada. No podem oblidar que el sistema autonòmic funciona i són les autonomies les que gestionen el benestar de la ciutadania. Per això, qualsevol retallada, qualsevol imposició, qualsevol exigència als governs autonòmics serà un atac directe a la ciutadania perquè el govern central estarà exigint que es retalle el benestar de les persones”.

El parlamentari valencianista assegura que des de Compromís, “som conscients que l’herència de Camps és molt nefasta, va gastar el que no tenia i ens ha deixat sense res i ara som exemple de mala gestió i d’insolvència, però demanem al president Fabra que siga valent i que isca en defensa de les autonomies i, en concret, del País Valencià i eixa valentia ha de ser com la que ja han demostrat altres presidents que van a exigir més flexibilitat per part de l’estat amb el dèficit de les comunitats”.

També, Morera considera que és intolerable que el govern, “ara ens tutele, que ens fixe el sostre de despesa i ens diga com s’han de fer els pressupostos, és una violació de l’autogovern valencià que caldria respondre amb contundència des de les Corts Valencianes, encara que sabem que no podem comptar amb un PP servil, que ja ni reivindica i calla tot des de que Mariano Rajoy ocupa la Moncloa”.