Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha anunciat que presentarà una iniciativa parlamentària per a demanar al govern que la part de la recaptació de les multes de trànsit que es destina a la millora de la seguretat i la xarxa viària, i que s’ha recaptat al País Valencià, s’invertisca al territori valencià.

Baldoví va preguntar al govern sobre la recaptació de les multes en l’any 2011 i la resposta de l’executiu ha estat que en 2011, els conductors i conductores valencianes pagaren 13.154.219,76 euros a la DGT. Eixos diners, van a la denominada “caixa única” i, per tant, “no sabem si es destinen a millorar els punts negres de les carreteres, la senyalització, les ampliacions i altres obres necessàries en les carreteres valencianes o si, per contra, eixos diners es destinen a altres xarxes viàries de l’estat de fora del nostre territori”, segons paraules del diputat valencianista.

Recentment, el govern ha contestat per escrit al diputat de la coalició formada per BLOC, Iniciativa, Verds i Equo. En eixa resposta, l’executiu central deixa clar que la recaptació dels expedients sancionadors per infraccions en la circulació es destina a les millores de les vies, els sistemes de gestió del trànsit interurbà, la vigilància de la circulació i els serveis administratius als ciutadans.

Segons Baldoví, “moltes carreteres valencianes tenen seriosos problemes de senyalització, de seguretat, irregularitats que posen en perill la vida dels conductors i conductores que, sens dubte, es podrien millorar amb la recaptació que fa la DGT amb les multes que imposa als conductors i conductores del País Valencià o que han infringit les normes de circulació en la xarxa viària del territori valencià”.

També, respecte als serveis administratius als ciutadans, “amb eixos diners, el govern central no té cap excusa per a fer oficines de la DGT en algunes comarques valencianes, com hem demanat ja a les Corts Valencianes, per evitar un desplaçament innecessari dels conductors fins a les oficines de Trànsit a la ciutat de València”, segons Baldoví.

Des de Compromís consideren que, aplicant criteris justos, “si eixos diners s’han recaptat al País Valencià el més normal és que es dediquen a les millores de la nostra xarxa i no d’altres llocs, perquè són la majoria les conductors i conductores d’esta terra els que estan patint un augment dels controls en les carreteres valencianes”.