Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, s’ha reunit en Les Corts amb un grup de treballadors de l’empresa Servicios Auxiliares de Logística S.A. (SAL), proveïdora de la Ford, que estan en procés de perdre el seu lloc de treball.

Esta situació es produeix tota volta que la multinacional Ford ha adjudicat la contracta de la gestió de la seua terminal logística de vehicles a un nou proveïdor i això provoca l’acomiadament de més de 60 treballadors de l’empresa Servicios Auxiliares de Logística, S.A. donat que l’empresa Ford no ha incorporat una clàusula de subrogació en el plec de condicions amb la finalitat de garantir els llocs de treball.

Si la nova empresa, una UTE, no accepta la subrogació de la plantilla, l’empresa SAL durà endavant un expedient d’extinció de l’empresa el que produiria uns costs per a l’administració quantiosos (indemnitzacions, subsidi d’atur,…). A més de deixar sense ocupació a més de 60 treballadors.

És per tot açò que el grup parlamentari Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts Valencianes per a què el Consell inste el Director General de Treball a què desestime l’expedient d’extinció plantejat i convoque a la Ford, a l’empresa SAL i a la nova adjudicatària amb l’objectiu de forçar la subrogació de la plantilla actual de l’empresa Servicios Auxiliares de Logística, S.A. per part de la nova empresa que es quedarà a partir de l’1 d’abril de 2012 la contracta encarregada de la gestió de la Terminal de Transport en la planta d’Almussafes de Ford.