Bota al contingut principal

La Sindicatura de Comptes va advertir al seu informe de 2009 sobre les irregularitats de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, unes irregularitats que comprenien des de la forma de contractació dels treballadors fins la recomanació de posar mètodes per a controlar l’assistència i compliment d’estos de la seua jornada laboral en la societat.

El diputat de Compromís Fran Ferri va preguntar per eixes irregularitats, “per a posar llum a una societat pública que, al dia de hui, continua sent opaca i nega informació a l’oposició, la qual cosa ens impossibilitat el nostre exercici de fiscalització del govern valencià”.

Per això, Ferri va demanar al Consell que informara sobre les persones que treballen a la SPTCV, “siga quina siga la seua relació jurídica: Alts càrrecs, personal d’alta direcció, personal funcionari, personal laboral o becaris, però la resposta que ens han enviat no té eixa informació que demanem i sols els limiten a contradir a la Sindicatura de Comptes, la qual cosa ens sembla d’extremada gravetat”.

“Se suposa que la SPTCV ha contractat gent proposada pel SERVEF, encara que no han dit quantes persones han aconseguit un lloc de treball en eixa societat mitjançant el servei valencià d’ocupació, com tampoc sabem quantes persones també han entrat després de ser entrevistades en una coneguda empresa de màrketing de València”, segons ha denunciat Ferri.

Des de Compromís consideren que, malgrat l’explicació del procediment que ha fet SPTCV com a resposta a les preguntes de Fran Ferri, “la realitat és que no han contestat a cap pregunta, l’opacitat de l’era Camps en una de les societats més fosques i més opaques també continua amb el president Fabra i per tant, desconeixem com contracta i a qui contracta el govern valencià per a treballar en les empreses públiques, la qual cosa també incita a pensar en les col•locacions irregulars, l’amiguisme i l’ús partidista dels diners públics”.

Segons Ferri, “amb l’Informe de la Sindicatura de Comptes de 2009 sabem que s’han produït irregularitats en les contractacions de la SPTCV i volem saber quines són. En estos temps de retallades als serveis públics bàsics i al benestar de les persones no podem permetre eixa opacitat en empreses públiques i per això, anunciem que des de Compromís anem a continuar reclamant conéixer la veritat d’eixa societat”.