Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, s’ha reunit este matí en Les Corts amb una delegació dels sindicats majoritaris de cara a la Vaga General del pròxim 29 de març. Morera ha mostrat el recolzament de la coalició a la vaga convocada pels representants dels treballadors i ha anunciat la intenció dels grups institucionals de Compromís de secundar-la.

Per la seua banda la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha informat, en la roda de premsa posterior a la junta de síndics, que els sis diputats de Compromís en Les Corts Valencianes van a registrar un escrit dirigit a la Mesa de Les Corts en què reclamen que no se’ls pague el sou corresponent al 29 de març pel seguiment que van a realitzar de la Vaga General.

Així mateix Compromís està estudiant la utilitat, per a fer més visible la vaga, de què el síndic del grup entre en el ple eixe dia únicament per a realitzar la pregunta de control al President sobre les nefastes conseqüències que tindrà la reforma laboral en el País Valencià.

De la mateixa manera els grups municipals de Compromís estan presentant mocions en tots els ajuntaments per mostrar el rebuig a la reforma laboral ja que “lluny de constituir, com proclama el PP, un equilibri de condicions, esta reforma laboral és l’expressió d’un nou i greu desequilibri entre empresaris i treballadors, que poc té a veure amb el foment de l’ocupació, i molt amb l’establiment d’un nou i injust marc de relacions laborals en les quals l’empresari reforça la seua hegemonia a costa de reduir la intervenció dels treballadors i dels poders públics”.