Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts Valencianes per a què el President de la Generalitat, Alberto Fabra, retire unes paraules seues que recentment ha realitzat públicament que suposen una agressió directa als sindicats i a la seua funció en la nostra societat.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “fa uns pocs dies, en un encontre amb empresaris a Alacant, el President Fabra es va despatxar amb unes declaracions impresentables com ho són dir que el Consell no va a comprar ‘los pitos a los sindicatos para que luego piten’ i criticar una suposada ‘fiesta de las subvenciones’, unes afirmacions inacceptables per al cap de l’executiu valencià que qüestionaven els diners públics que per part de la Generalitat reben els agents socials”.

“Des de Compromís volem recomanar al senyor Fabra que es repasse els articles 7, 28.1 i 37 de la Constitució així com La llei Orgànica de Llibertat Sindical, Llei 11/1985, per a què s’adone de la barbaritat que ha dit. La nostra legislació deixa ben clar que els sindicats tenen legitimitat i tenen dret per llei a rebre diners públics per a formació i orientació laboral, assessorament a la immigració i gestió de projectes de cooperació. No són subvencions graciables sinó partides rebudes que responen a convenis de col•laboració amb la Generalitat”.

Segons Oltra “ens sorprenen i causen molta tristesa estes declaracions perquè no només suposen divergències en la gestió i en les propostes polítiques sinó que este tipus de declaracions apunten a voler un canvi de model (sense canviar les lleis fonamentals), que parteix d’una concepció poc democràtica dels diners públics, que no són dels governs sinó del poble. És per això que reclamem a Alberto Fabra que retire públicament les seues afirmacions de menyspreu als sindicats”.

Així mateix Compromís ha registrat una sèrie de preguntes parlamentàries per reclamar al Consell que informe sobre quan pensa pagar els deutes que actualment manté tant amb els sindicats com amb la patronal.