Bota al contingut principal

Els portaveus a les Corts Valencianes, Diputació de València i Ajuntament de València de Compromís han estat els encarregats de presentar este matí la pàgina web emarsa.compromis.ws, una aplicació al servei de la ciutadania, perquè puga reclamar els diners de més que s’han cobrat amb el rebut de l’aigua i que Emarsa ha destinat a altres coses que no eren la depuració de les aigües residuals.

Joan Ribó ha explicat que si la presentació s’ha fet a l’Ajuntament de València, “no és per casualitat, perquè l’alcaldessa, que no diu res d’este tema, té molta responsabilitat política sobre les persones que han fet un vergonyós saqueig dels diners públics”.

La pàgina web té una zona de descàrrega que permet obtenir un model d’instància per a reclamar la devolució dels diners. També compta amb un vídeo explicatiu de com fer el procés. El diputat provincial de Compromís, Emili Altur, ha explicat que eixes instàncies es poden registar “en qualsevol dels ajuntaments afectats per Emarsa com també en qualsevol oficina Prop de la Generalitat”.

Enric Morera ha assegurat que amb la iniciativa de Compromís es tracta de posar una ferramenta “al servei de la ciutadania, perquè exercisquen i reivindiquen els seu drets, recuperen els seus diners i es restablesca la dignitat de la política”.

Morera també ha assegurat que el PP, “vol tapar com més millor este tema, tenen molta responsabilitat i les aigües brutes els esguiten i per això, per a distraure, han fet una comissió d’investigació a les Corts que és una farsa, com la que ja van fer amb el tràgic accident del Metro i que acabarà sense depuració de responsabilitats”.

Des de Compromís van a donar una màxima difusió a esta iniciativa “pel bé de la ciutadania, per defensar els seus interessos i la dignitat de institucions que ha destrossat el PP amb traductores, cotxes de luxe i pagant la paella dels visitants de la Expo de Saragossa a costa de les butxaques de les valencianes i els valencians”, segons Morera.