Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera ha anunciat que les formacions integrants de la coalició, es manifestaran demà en les tres capitals valencianes en contra de la reforma laboral aprovada pel Govern del PP.

Morera ha recordat que els sis components del grup parlamentari en les Corts han comunicat oficialment que faran vaga demà i, per tant, han sol•licitat que se’ls descompte la part proporcional del sou com a tots els treballadors que exercisquen el seu dret constitucional de vaga.

A més, el portaveu de Compromís assistirà només al primer punt de l’ordre del dia de matí, el corresponent a la sessió de control al president de la Generalitat perquè, en opinió de Morera, “l’absentisme en la sessió de control és el que desitja el PP, que no volen preguntes, que fugen del debat i que no volen respondre per totes les atrocitats que està cometent el govern central amb el consentiment del Consell”. Per eixe motiu, l’únic representant de*Compromís en eixe punt de l’ordre del dia portarà les reivindicacions de la vaga general al ple, ja que Morera preguntarà al president de la Generalitat per la reforma laboral que ha perpetrat el PP i les conseqüències negatives que tindrà per a l’ocupació i l’economia valenciana.

Finalitzada la intervenció, en la qual Morera formularà la pregunta, argumentarà, farà les rèpliques i rebots al president i en els consellers en els quals delegue el cap de l’executiu valencià, el portaveu de Compromís abandonarà el ple per a seguir amb la vaga general, “tal com estarà fent tot el grup parlamentari”.

Així mateix, el portaveu de Compromís ha fet una crida a la militància i simpatitzants de la coalició perquè participen en les manifestacions convocades pels sindicats a Alacant, Castelló i València contra la reforma laboral. Segons Morera, “hem convocat a la militància perquè acudisca per a reforçar estes marxes darrere de la pancarta de Compromís i per a donar el total suport a les organitzacions convocants de la vaga general”.

En estes marxes està previst que participen càrrecs públics i orgànics de Compromís, entre els quals destaquen els diputats provincials, autonòmics i també el representant de la formació en el Congrés, Joan Baldoví.