Anar directament a les notícies

Compromís pregunta al ministre pel tracte vexatori als participants en la manifestació agrària a Utiel

Publicat el en Llibertat i Igualtat

Compromís preguntarà en el Congrés pel tracte vexatori que han patit hui els agricultors que han participat en una manifestació pel camp, celebrada a Utiel. Segons han pogut saber des de la coalició, “la Guàrdia Civil controlava els accessos a la població, identificava a les persones que anaven a participar en la protesta i requisaven eines del camp a qui les portava en el cotxe per considerar-les perilloses”, segons ha declarat el diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella.

Per al parlamentari valencianista, “el que ha passat este matí a Utiel és molt greu i un fet provat més de la incapacitat manifesta de Paula Sánchez de León per a estar al capdavant de la delegació del Govern. Si fa un mes es tractava com a delinqüents als nostres estudiants, avui les forces de seguretat, per ordre directa del PP, han tractat com a delinqüents als treballadors del camp i als representants d’organitzacions agràries”.

Per eixe motiu, i davant la gravetat dels fets, Compromís presentarà una pregunta en el Congrés a través del seu diputat, Joan Baldoví, perquè el govern done explicacions del tracte vexatori, dels registres i identificacions als agricultors que s’han produït al llarg del matí d’avui en els accessos al municipi d’Utiel. A més, des de la coalició han traslladat la seua solidaritat, als membres de la Unió de Llauradors, “que han estat els principals afectats per les identificacions i les confiscacions d’útils del camp, intentant acoquinar-los i impedir el seu legítim dret a la manifestació”.

  • remigio III

    Ja ho va fer notar el sr Rajoy: menos mestres i mes policies. ¿Pe a què hauria de ser ? Que preguen nota a Requena, voten massa al Pp que ara els fot. No passa res , ara el sr del Opus Dei ministre els posarà un NO-DO i amb això ho justificarà tot i si no, us enviarà uns quants "grissos" a València hi han molts.

  • Joanma

    He estat un dels identificats i amb el cotxe escorcollat.
    El que m'ha fet més gràcia és que al Guàrdia Civil al qui he preguntat el motiu del per què de eixa identificació, m'ha contestat: "por eso de la huelga"
    Ja ni saben diferènciar vaga de manifestació!!!