Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “és indecent que des de Presidència s’entenga com a normal la despesa de fins 4.000 euros mensuals en alimentació per al menjador del Palau, doncs és absolutament injustificable que es pague amb diners públics esta xifra desorbitada en dinars per al president, Alberto Fabra, i els seus consellers”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després que el conseller de Presidència i vicepresident de la Generalitat, José Císcar, haja respost a la pregunta realitzada per la diputada sobre esta qüestió el passat mes de gener. En ella, Mollà va demanar que el Consell explicara com es justificava la compra d’aliments per una quantitat tan exagerada durant l’any 2011, segons es registra en el programa pressupostari 221.07.

En la seua contestació, Císcar ha admès que el Palau de la Generalitat fa ús d’este menjador per tal d’atendre “els actes protocol•laris de Presidència, així com altres reunions” i ha reconegut que quan se celebren estos actes es compren aliments “en gran part peribles”. En cap cas ha negat que les despeses mensuals en alimentació vagen des dels 1.500 euros –en els mesos de vacances- fins els 4.000 euros-.

En este sentit, la diputada de Compromís ha afirmat que “des de Presidència tracten de justificar-se esta despesa desmesurada com un pagament normal, però cal dir a Alberto Fabra i al seu antecessor, Francisco Camps, -que també és responsable d’estes despeses fins el mes de juliol-, que les exquisideses dels seus paladars les han de pagar de la seua butxaca i no dels diners que són de tots els valencians i valencianes”.

“Amb esta despesa el president i els consellers estan insultant als ciutadans, doncs volen que entenguen les duríssimes retallades que s’estan posant en marxa fins i tot en els serveis més bàsics mentre ells no escatimen ni un euro en dinarots”, ha criticat Mollà, que ha destacat que “la majoria dels productes es compren al supermercat de El Corte Inglés, un dels establiments amb els preus més alts, segons els estudis dels observatoris de preus”.

Alhora, la diputada de Compromís ha lamentat que “Císcar no haja fet cap referència a la despesa que es fa des de la caixa fixa, uns diners sobre els que el Consell no informa a Les Corts i que podrien suposar que la xifra de l’alimentació per al menjador de Presidència sobrepassara els 30.000 euros a l’any”.

“La justificació d’esta despesa desorbitada en menjars i la negativa a informar sobre a què es destinen els diners de la caixa fixa evidencia que el Govern de Fabra segueix la mateixa estela que la dels seus antecessors i que l’austeritat i la transparència a les que tant apel•la no són més que mentides a les que ens té acostumats el PP”, ha conclòs Mireia Mollà.