Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat hui en el parlament valencià un recurs de reposició contra la decisió de la Mesa de Les Corts de no admetre a tràmit una Proposició No de Llei en què s’instava a la retirada del reconeixement i el Premi de la Dona Treballadora de les Corts Valencianes a Sor Aurora Gallego pels comportaments d’esta religiosa denunciats per les persones afectades per robatoris de xiquets. Així mateix la proposició no admesa a tràmit instava al Govern Valencià a retirar a la Casa Cuna Santa Isabel, el reconeixement i “Premi Valencià a la Solidaritat i el Voluntariat” per actuar en contra del principi inspirador de l’esmentat reconeixement en l’escàndol de les adopcions irregulars.

Segons ha argumentat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra en el recurs de reposició “com és costum en els escrits d’inadmissió de la Mesa de les Corts Valencianes, no es dóna cap motivació substantiva de la no admissió, només es diu que el contingut de la mateixa suposa la revocació d’un Acord de la Mesa sense especificar en quina norma s’empara tal fonamentació”.

“Novament sembla que el fet que el tema verse sobre una institució vinculada a l’Església Catòlica –sota sospita de suposats robatoris de xiquets i adopcions presumptament irregulars- ha activat els ressorts de la majoria de la Mesa d’aplicar uns criteris de creença personal per damunt del compliment de les lleis i els drets constitucionals”.

Segons la diputada de Compromís “esta Proposició No de Llei compleix tots els requisits que el Reglament de Les Corts estableix, no estant justificada la no admissió. El control de la Mesa no pot ser, com hem reiterat en ocasions, un control d’oportunitat política, sinó un control merament formal de la iniciativa. Sembla que estem més bé davant un judici d’oportunitat política, perquè a la majoria parlamentària del PP en les Corts Valencianes l’incomoda pronunciar-se sobre l’escàndol que salpica a la casa Cuna Santa Isabel, com molt bé es va poder comprovar en el debat parlamentari en que es va fer pública la proposta que ara presentem en què vaig ser interrompuda injustificadament pel President”.

Per a Oltra “és vergonyós que el PP haja rebutjat tramitar esta iniciativa de Compromís de retirar tots els títols honorífics a Sor Aurora després de l’actitud que esta senyora està tenint amb els afectats per adopcions irregulars i robatoris de xiquets a qui se’ls està negant sistemàticament el seu origen documental i biològic i on esta senyora està jugant un paper fonamental de barrera per a impedir que els afectats puguen conéixer la veritat sobre les seues vides”.

“Mentre que en altres comunitats autònomes ja hi ha religioses que s’han d’assentar davant la justícia, responent pels seus actes passats en les adopcions irregulars, ací seguim premiant a persones que en tot este escàndol no han demostrat condicions per a obtindre estes distincions honorífiques”, ha conclòs Oltra.