Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha criticat durament l’anunci d’ahir del govern central de retallar més els comptes públics, afectant seriosament als serveis més bàsics i essencials, com la sanitat i l’educació. Segons Morera, “l’anunci vetllat, amagat i traïdor fet pel govern central ahir, és un clar atac als serveis públics bàsics, com la sanitat i l’educació i també és una atac a la nostra autonomia perquè una volta més, el govern central és qui dicta el que han de fer les autonomies”.

“Des de Compromís lamentem el silenci del president de la Generalitat, Alberto Fabra. Podem entendre fins a cert punt que està agraït per haver estat triat president entre la resta de diputats del PP, però ara cal que exercisca com a president i que defense els interessos de les valencianes i valencians”, segons declaracions de Morera.

El portaveu de Compromís ha anunciat que la seua formació, tant en les Corts Valencianes com al Congrés dels Diputats, presentarà iniciatives per a canviar els pressupostos generals de l’Estat “perquè és possible eixir de la crisi amb altres polítiques i no sols amb les retallades, que és com fa el PP, un partit que demostra que no sap governar i gestionar i està improvisant o, pitjor encara, obeint les ordres directes que li fan des d’Alemanya. I mentre, la prima de risc va a més, símptoma de que Rajoy no està fent bé les coses”.