Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, considera que el govern de Rajoy, “ha demostrat amb escreix que no sap per on fer front a la dura situació econòmica sense haver de retallar en els serveis públics més bàsics i fonamentals”. Per eixe motiu, des de la coalició valencianista, progressista i ecologista han llançat una sèrie de propostes “per a fer front a eixe estalvi sense que això afecte als ciutadans i ciutadanes”.

Entre les mesures proposades per Compromís, està el seguir avançant “cap a la descentralització de l’estat i en la construcció d’un estat autonòmic on no existisquen duplicitats. Per açò, animem a Rajoy a que comence a treballar perquè desapareguen, d’una manera progressiva, els ministeris de Sanitat i d’Educació, ja que la gran majoria de les competències d’aquests organismes estan assumides per les comunitats autònomes i estem parlant que en 2012 estos dos ministeris gestionen un total de 5.400 milions d’euros”.

“Moltes competència d’educació i també de sanitat estan transferides a les comunitats autònoms i que existisquen els ministeris no és més que una duplicitat innecessària. Per a nosaltres, és més efectiu que es mantinguen eixos serveis en les autonomies per la seua proximitat, implantació i calat social que persistisquen uns ministeris estancs, situats a Madrid i allunyats de l’autèntica realitat de la societat”, segons Joan Baldoví.

També, Baldoví proposa retallar la despesa militar i acabar amb la presència de tropes espanyoles en missions internacionals. “No pot ser que es gaste el govern 150.000 euros en uns rifles de precisió, com ens va contestar fa poc el govern a una pregunta nostra, la qual cosa deixa clar el car que és esta classe de material que, hui dia, no té cap utilitat”, segons el parlamentari de Compromís.

Un altre dels eixos que, per al diputat valencianista, ha de centrar la seua atenció el govern és en la potenciació de les oficines antifrau. Segons Baldoví, “l’estat ha de disposar de bons mitjans humans i materials per a perseguir i multar a aquells que defrauden al fisc o que eludeixen els impostos portant les seues fortunes a paradisos fiscals. No cal proposar amnisties fiscals com ha fet Rajoy, el que toca és que perseguir a eixos infractors i exigir-los que paguen el que deuen. Només amb eixa acció, l’estat recaptaria també molts milions d’euros”.