Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts una proposició no de llei per a instar el Consell a què realitze les gestions adients per aconseguir la incorporació del País Valencià en l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

L’Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AETC) Pirineus Mediterrània nascuda el 29 d’octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre Catalunya, les Illes Balears, Aragó, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

El seu objectiu és crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori. A més, volen contribuir a la construcció d’una Europa unida, solidària i propera als ciutadans.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “el nostre territori està estretament vinculat, històrica, cultural, social i econòmicament a esta Euroregió i sense ser directament regió transfronterera, sí que està al N.O de la Mediterrània i afectada pel conjunt de polítiques de l’Euroregió. Des de l’agost de 2009, l’AECT Pirineus Mediterrània, és un nou instrument jurídic dotat de personalitat pròpia i ajuda els membres de l’Euroregió a realitzar projectes de cooperació transfronterera, transnacional i interregional, i de cohesió econòmica, social i territorial, per la qual cosa entenem que seria positiu per a la Comunitat Valencina formar-ne part”.

Per a Oltra “ser membre d’esta Euroregió ens ajudaria a afirmar-nos com a territori de projectes a escala europea i a defensar amb una mateixa veu projectes essencials per al desenvolupament equilibrat i sostenible del nostre territori”.

“De la mateixa marera seríem partícips dels objectius que els membres de l’AETC Pirineus Mediterrània s’han marcat, com són millorar la competitivitat internacional dels seus membres i convertir el territori en un pol d’innovació i creixement mitjançant els vincles teixits entre els centres tecnològics, científics i culturals”, ha conclòs Oltra.