Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha reclamat hui “que el Consell pose en marxa mesures concretes per evitar discriminacions lingüístiques com les registrades al Centre d’Atenció Primària de Crevillent, doncs tots els ciutadans i ciutadanes del País Valencià tenen el dret d’expressar-se i ser atesos en valencià”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després que la Conselleria de Sanitat haja respost a la pregunta registrada pel grup parlamentari Compromís sobre el cas d’un veí de Crevillent al que no van voler atendre en valencià al Centre d’Atenció Primària. En ella, es demanava saber quines són les mesures que el Govern valencià té previst prendre per evitar estes discriminacions.

En este sentit, la diputada ha indicat que “celebrem que s’estiga desenvolupant un programa de formació en valencià per als professionals del món sanitari, però entenem que el Consell ha de ser més sensible a estos casos de discriminació i ha de posar en marxa mesures més concretes per evitar que es tornen a repetir”.

“La possibilitat d’usar el valencià i ser atesos en esta llengua és un dret reconegut dels ciutadans d’este territori i, per tant, la seua vulneració és un fet molt greu que l’Administració ha d’evitar”, ha apuntat Mollà, que ha afegit que “s’ha de garantir que l’atenció als valencianoparlants es done amb la mateixa rapidesa que a altres pacients que usen el castellà”.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “és necessari que l’Administració faça una aposta decidida per la normalització lingüística, promoga l’ús real del valencià en tots els àmbits públics i no faça un ús restringit de la llengua, doncs és la única manera d’assegurar que els valencianoparlants puguen exercir el seu dret i evitar casos com el de Crevillent, que en cap cas és justificable”.

Per la seua banda, el portaveu del grup municipal de Compromís per Crevillent, José Manuel Penalva, ha coincidit en què “no es pot tolerar la discriminació patida per este veí del municipi” i ha demanat que “des del govern local s’aposte realment pel foment del valencià i la posada en valor de la nostra llengua”.