Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldovi ha registrat una pregunta adreçada al ministre de l’Interior perquè explique els motius pels quals la Guàrdia Civil està detenint a delegats sindicals de la comarca valenciana del Camp de Túria i que, segons ha pogut saber el diputat valencianista, van participar en accions informatives i de difusió de la vaga general el dia de la vespra de la protesta.

Segons han pogut saber des de Compromís, “hui la Guàrdia Civil ha detingut a dos delegats sindicals d’empreses de l’Eliana i de Bétera en els seus llocs de treball i en els seus domicilis també, acusant-los de pertinença a banda organitzada, una cosa inaudita”. Per al diputat de Compromís, “la persecució, la criminalització i la instauració de l’estat policial que està duent a terme el PP és molt preocupant i si segueix esta tendència, dels sindicats es passarà a perseguir als membres dels partits polítics, al més pur estil dictatorial”.

Per eixe motiu, Baldoví ha preguntat al ministre les causes per les quals ara als sindicalistes se’ls considera “membres de banda organitzada, com si foren components d’alguna organització terrorista pel simple fet de diferir ideològicament del govern, la qual cosa és preocupant i greu per a una democràcia que cada dia està més amenaçada pels tics dictatorials del PP”.

Segons Baldoví, “els fets de hui són greus perquè el govern ha posat a treballar al servei de la ideologia del partit que ho sosté a les forces de seguretat de l’Estat, com passa en moltes dictadures que critica el PP però que imita”.

Des de Compromís demanen al PP que recorde que ha sigut triat “per un sistema democràtic i els membres del govern han promès o jurat guardar i fer complir la llei i els fets de hui contra els sindicalistes són un atropellament dels drets més bàsics d’un estat de dret i una clara violació de la Constitució”.