Bota al contingut principal

La diputada del grup parlamentari Compromís, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “els més de 4.000 milions d’euros en factures impagades que ha presentat el Consell per al pla de pagament a proveïdors evidencia la situació d’emergència econòmica sense precedents que pateix la Generalitat Valenciana per la nefasta gestió dels governs del Partit Popular”.

“Les factures que ha presentat el Consell representen el 25% del muntant total presentat per totes les comunitats autònomes –ha assenyalat Mollà-. Esta situació no és conseqüència directa de la crisi econòmica ja que moltes d’estes factures són de 2008 i 2009, la qual cosa indica que el govern valencià s’ha dedicat a fer un malbaratament de recursos acompanyat de les corrupteles que tots coneguem”.

“Des de Compromís exigim al conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, que explique ja d’una vegada la realitat de l’estat financer de la Generalitat, ja que a esta situació d’emergència econòmica dels impagaments se li suma el deute desorbitat que tenim com a administració pública”.

Segons Mollà “una situació dels comptes públics que al Consell se li ha anat de les mans i derivarà en un rescat per part del govern de Mariano Rajoy, que a canvi exigirà més retallades en uns serveis públics que ja es troben sota mínims, en un estat lamentable”.