Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la mesura anunciada pel govern central d’augmentar el percentatge que pagaran pensionistes i treballadors pels medicaments és, “l’atac que enceta el desmantellament de l’estat del benestar, un sistema en el que el PP no creu i per això persegueix i penalitza a les rendes mitjanes i baixes, a la gent necessitada i a les persones honrades en general, mentre que sols defensa els interessos d’empreses privades i també de les altes fortunes, com està demostrant Rajoy dia a dia amb unes accions que demostren la total desorientació i improvisació d’un govern que no sap actuar contra la crisi”.

Per al parlamentari valencianista, “és injust que persones que han estat treballant tota la vida, que han alçat la nostra societat i que tenen unes pensions molt baixes, amb les quals han de fer meravelles per arribar a final de mes i ara, a més a més, el govern central els condemna a pagar més pels seus medicaments. No podem oblidar que els nostres pensionistes, per l’edat, són persones que tenen tendència a patir malalties cròniques i han de consumir medicaments que ara són més cars per culpa de la mala gestió del PP i de les mentides de Mariano Rajoy”.

Segons han assenyalat des de Compromís, “coincidim plenament amb el que ja han dit des de la federació que agrupa a les associacions de defensa de la sanitat pública, perquè la mesura anunciada de matinada, amb covardia i males arts, no servirà per a res. És una mesura injusta perquè el govern no té identificats els nivells de renda de la ciutadania. A més, caldrà modificar les targetes sanitàries per introduir sistemes electrònics per a identificar a les persones i això, també comportarà una major despesa, molt més del que es recaptarà amb tota seguretat”, ha reconegut Morera.

Des de la coalició valencianista, progressista i ecologista consideren que la mesura que es debat hui al Consell Interterritorial de Salut, “és un repagament injust, perquè els ciutadans i ciutadanes ja han pagat els seus impostos i no han de pagar per la ineptitud i la incompetència de governs que no han sabut gestionar correctament els recursos públics, que han gastat més del que tenien i que ens han portat a la ruïna i el PP valencià pot donar molts exemples d’això”, segons Morera.