Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat en Les Corts Valencianes una proposició no de llei per instar el Consell a prendre, de manera urgent, les mesures necessàries per a desenvolupar el Pla Valencià de Formació Professional 2011-2013.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “el 23 de febrer de 2011 el Consell Valencià de Formació Professional, format pel govern valencià, la patronal autonòmica Cierval i els sindicats CCOO i UGT, va acordar el Pla Valencià de Formació Professional per al període 2011-2013. Al mes de maig de 2011 el Consell va aprovar el referit Pla; hui, al mes d’abril de 2012, un any després, ens trobem que el govern valencià encara no ha fet absolutament res per a desenvolupar-lo”.

“El govern del PP ha tornat a enganyar a tothom i tal i com féu amb el Pla Valencià de Formació Professional del període anterior no l’ha dotat dels recursos econòmics necessari posar-lo en marxa. Un pla que el Consell va vendre en el seu dia com a una eina fonamental per a millorar el nostre mercat laboral perquè adequava la formació a les necessitats del teixit productiu, tot paraules buides en l’enèsim exercici de publicitat enganyosa del govern del PP, que es dedica a presentar plans i projectes que mai no acompleix”.

Per a Oltra “és inadmissible que després d’un any de treball minuciós de l’equip tècnic del Consell Valencià de Formació Professional elaborant este acord per a potenciar la formació professional el govern del PP el deixe de costat fins el punt de parlar ara d’iniciatives en matèria de FP al marge del propi Pla”.

“És molt preocupant l’absoluta inoperància de l’executiu d’Alberto Fabra que ha abandonat tota acció de govern destinada a crear ocupació i millorar la situació econòmica i es dedica únicament a aplicar les dràstiques retallades dels serveis públics que li marquen des de Madrid”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.