Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha exigit hui al Consell “que reconega el perill que suposa haver suprimit el servei d’un dels dos helicòpters amb què comptaven les comarques d’Alacant” i ha assenyalat que “fer que vinga una aeronau des de València no és cap solució, ja que la distància que ha de recórrer és massa llarga per a una situació d’emergència”.

Mollà ha explicat que “és vergonyosa la manera en què el conseller de Governació, Serafín Castellano, i el conseller de Sanitat, Luis Rosado, volgueren enganyar-nos este dilluns quan presentaren l’helicòpter medicalitzat com si fóra una nova adquisició”.

“Cal recordar que fins gener Alacant comptava amb dos helicòpters: un per a incendis forestals i un altre per a rescats i emergències sanitàries; tanmateix, a principis d’este any es va suprimir el servei d’este segon helicòpter”, ha indicat la diputada de Compromís, que ha continuat assenyalant que “el que el Consell ha fet ara és proveir d’un equip mèdic a l’aeronau que s’estava utilitzant per a incendis forestals”.

Mollà ha apuntat que “en definitiva, la situació actual és que tornem a tenir un helicòpter medicalitzat, però a canvi de deixar als brigadistes sense una aeronau i als bombers sense un helicòpter preparat per als rescats”.

En este sentit, la diputada de Compromís ha afirmat que “la decisió del Consell comporta un evident perill, com denuncien els propis professionals, i és mentida que amb un sol helicòpter estiguin cobertes les necessitats en emergències de les comarques d’Alacant: sanitàries, d’incendis forestals i de rescats”.

“El fet que ahir s’haguera de mobilitzar un helicòpter de València per a portar a terme un rescat a Finestrat demostra que l’aeronau que hi ha ara a Alacant no està equipada per a este tipus d’actuacions”, ha destacat Mireia Mollà, que ha qualificat de “ridícul” que el Consell assegure que hi ha la mateixa distància des de la base de Manises a Finestrat que des de la base de Mutxamel.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “el Consell no pot seguir manipulant i justificant les retallades en les emergències, doncs el que està en perill és la vida dels ciutadans i ciutadanes; per tant, nosaltres seguim reivindicant que siguen dos helicòpters i no un els que operen des d’Alacant”.