Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha mostrat hui el rebuig de la seua formació al Real Decret-llei 16/2012 que retalla l’accés a l’assistència sanitària a diferents col•lectius i instaura el repagament de medicaments i serveis sanitaris.

Per a Ferri “este decret deixarà sense cobertura sanitària a milers de joves que complits els 26 anys encara no han pogut cotitzar per culpa de les polítiques que han portat a més d’un 50% d’atur jove”.

“Mentre per als causants de la crisi n’hi ha indults i amnisties fiscals, es castiga doblement a les víctimes de la crisi, llevant-los prestacions sanitàries com si fora culpa seua no haver pogut cotitzar a la Seguretat Social”.

Per a Ferri “és especialment preocupant la situació dels joves que han emigrat a diferents països del món per a poder treballar i que si algun dia retornen es trobaran sense cobertura sanitària”.

El diputat de Compromís ha anunciat que preguntarà al Consell sobre l’aplicació d’esta mesura i ha recordat que en qualsevol Estat avançat la sanitat ha de ser pública, universal i de qualitat.