Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat a Dénia les iniciatives parlamentàries que la coalició ha portat tant a les Corts Valencianes com al Congrés dels Diputats. Entre les propostes, Morera ha anunciat que Compromís ha registrat de nou una Proposició de Llei per a rescatar l’AP7 i, també, la formació que lidera ha demanat al parlament valencià que no es prorrogue més la concessió de l’autopista.

En matèria d’infraestructures ferroviàries, Morera ha informat que el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat de 2012 per assegurar el finançament de la línia Gandia-Oliva-Dénia, una reivindicació històrica dels ciutadans i ciutadanes de la Safor i també de la Marina Alta.

Segons Morera, “els valencians i valencianes som els grans discriminats a l’hora de les inversions per part de l’Estat i això ha estat així tant amb el PP com el PSOE al govern central. Ara, però, és lamentable que amb els diners de totes i tots l’estat rescate unes autopistes de peatge que des del dia de la seua construcció eren poc o gens rendibles, mentre que al País Valencià hem de pagar peatge si volem anar per una autopista que travessa de nord a sud el nostre territori i que, per a algunes comarques, és la única via de comunicació ràpida i segura”.

Per això, des de Compromís han insistit en el rescat de l’AP7. Morera ha recordat que en la legislatura passada, l’expresident Camps “va atendre una petició nostra i davant de tot el parlament es va comprometre a alliberar l’AP7. Com no, era tot pura imatge, un brindis al sol i altra promesa incomplida del PP perquè ni van fer ni han fet res. Nosaltres si que vam fer els deures i vam presentar una Proposició de Llei que el Consell primer i el PP a les Corts després, van rebutjar”.

El portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista considera que milers de valencians i valencianes de les dos Marines, de la Safor o de la Ribera, “com també passa a les comarques del nord del nostre país, estan sent discriminats perquè amb els seus impostos s’estan alliberant altres autopistes i ells veuen que han de continuar pagant, la qual cosa és lamentable”.

Des de Compromís han tornat a plantejar la Proposició de Llei per a rescatar l’AP7 i, també, s’ha registrat una Proposició No de Llei, “per instar al govern valencià a que no renove les concessions de l’autopista. Si no signen cap contracte no hi ha excusa per a rescatar una autopista que ha de ser autovia de lliure circulació per a totes i tots”, segons Morera.

A més, el portaveu de Compromís també ha informat que el diputat al Congrés Joan Baldovi, “ha presentat una esmena perquè el govern prioritze i en compte de pagar i rescatar autopistes per on no passa ningú, destine 50 milions d’euros ja enguany per al fons de rescat que cal fer per alliberar l’AP7”.

Respecte al tren, el síndic de Compromís en les Corts Valencianes ha anunciat que també han esmenat els Pressupostos Generals de l’Estat “per a demanar inversió per a la línia de ferrocarril Gandia-Oliva-Dénia, una reivindicació històrica que no avança, malgrat que polítics del PP i del PSOE s’han agafat a la pancarta quan s’han fet manifestacions ciutadanes però ni han volgut ni han sabut fer res quan han tingut responsabilitats de govern i oportunitats”.

Morera ha estat acompanyat en la roda de premsa pel portaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo i del secretari local dels nacionalistes, Sebastià Garcia i després de la trobada amb els mitjans de comunicació, s’ha reunit a l’Ajuntament de Xaló amb alcaldes i regidors de Compromís de la Marina Alta per a conéixer les necessitats i inquietuds dels municipis on governen els nacionalistes.