Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha anunciat que des de la seua formació han presentat 79 esmenes parcials als Pressupostos Generals de l’Estat de 2012, perquè segons ha reconegut el parlamentari valencianista, “el País Valencià ix greument perjudicat per uns pressupostos que ens retallen i que ens marginen, que ens situen per sota de la mitjana estatal en inversió i també en despesa de l’estat i que deixa clar que té igual que estiga el PP o el PSOE a la Moncloa, perquè ací continuem rebent molt menys del que aportem a l’administració central”.

Baldoví ha reconegut que al País Valencià, “en compte de 1.008 milions d’euros d’inversió que ens assignen en 2012, ens correspondrien 1.619 milions, és a dir, un 38% més del que ens dóna el govern de Rajoy i no cal dir que amb eixos diners que no ens adjudiquen podrien fer moltíssimes coses necessàries per garantir el benestar i els serveis públics valencians”.

Des de Compromís denuncien que les retallades aplicades a les inversions al País Valencià, “algunes afecten seriosament al nostre progrés econòmic i social i demostra que el PP ha mentit greument en temes com el Corredor Mediterrani, un projecte tan important per al futur d’este poble que el govern central retalla un 36%, o com el Pla de Rodalia, que tanta falta fa per unir Vinaròs amb Castelló o Gandia-Oliva-Dénia entre d’altres, que passa de 500.000 euros de 2011 a 47.000 euros per a 2012, una inversió que és totalment testimonial, insuficient i ridícula”.

Segons Baldoví, “vaig escoltar al PP dir que en arribar Mariano Rajoy al govern s’acabaria la discriminació del País Valencià i hem pogut comprovar que no és així. Els pressupostos en són una bona mostra de que els valencians i valencians sols importen en època electoral i després, són història”. El més lamentable, però, per a Baldoví, “és el servilisme i submissió a Madrid dels diputats i diputades i de molts càrrecs públics del PP, que ara que manen els seus no reivindiquen inversions per a esta terra i diuen que no és temps de mirar-se el melic. Potser no siga temps de mirar-se el melic però si que és hora de mirar-se les butxaques i a les valencianes i els valencians ens falten 122 euros per cadascú respecte a la resta d’habitants de l’estat i que no podrem dedicar a inversions nostres”.

El diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista considera que els primers pressupostos de Mariano Rajoy “són insolidaris, injustos i discriminadors, per això, des de Compromís hem obert la participació a la ciutadania i estem recopilant les propostes i les esmenes que ens estan fent arribar moltíssima gent mitjançant la nostra pàgina web. Avancem que també presentarem esmenes de les Illes Balears, perquè ells tenen veu al Congrés també amb Compromís”, segons Baldoví.