Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha anunciat hui que el seu grup registrarà la setmana que ve en Les Corts Valencianes una sèrie de preguntes parlamentàries dirigides al Consell per a què explique quines són les implicacions de l’empresa Capio, una de les companyies sanitàries més importants dels Estats Units, en la decisió anunciada ahir pel govern del PP de privatitzar tota la gestió de la sanitat pública valenciana.

Per a la diputada de Compromís “el que pretén este govern és devaluar la sanitat pública fins a tal punt què els ciutadans que s’ho puguen permetre hagen de fer-se una assegurança privada de salut i ahí és on està el benefici per a empreses com Capio, que ja tenen negoci en alguns centres hospitalaris del nostre territori”.

Segons Oltra “la no inauguració d’hospitals que ja estan construïts com el de Llíria o Gandia té molt a vore amb la estratègia que està duent a terme el PP, ja que estem convençuts de què són instal•lacions que volen cedir a empreses privades després d’haver-se pagat amb fons públics de tots els valencians i valencianes”.

“Des de Compromís ens oposem a esta estratègia de devaluació de la sanitat pública i anem a treballar per a destapar el negoci que hi ha darrere de la privatització de la sanitat. Un negoci d’uns quants a costa de molt de patiment per a la gent, que tindrà una sanitat pública devaluada, que no estarà a l’altura de la dignitat amb què els ciutadans i ciutadanes hem de rebre els serveis públics”, ha conclòs Oltra.