Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “lamentem que el Consell es limite a justificar la privatització de la sanitat al País Valencià per l’estalvi de diners i, d’altra banda, continue sense explicar per què es manté la privatització de determinats serveis mèdics que resulta més cara que la gestió pública”.

Mollà s’ha referit a “el Pla de Xoc, les ressonàncies magnètiques i els atencions oncològiques que en determinades zones es fan a través d’empreses privades”. “Es tracta d’un procés de privatització de serveis mèdics que començà l’any 1996 –quan ja governava el PP- i que al llarg d’estos anys han acabat suposant una vertadera sangria de diners per a les arques públiques”, ha afegit.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “està demostrat que estos serveis resulten més barats per a l’Administració quan és ella mateixa la que els gestiona que quan els cedeix a empreses privades, però sembla que l’actual Consell no té cap interès en qüestionar estos contractes”.

“Ens trobem amb què l’empresa que un amic de l’ex president Eduardo Zaplana té a Benidorm és la beneficiària d’una d’estes adjudicacions i, tot i que la factura que carrega a la Generalitat supera en prop d’un 30% al cost dels serveis en els hospitals públics, la contracta s’ha anat allargant i augmentant amb el pas dels anys”, ha criticat Mollà.

La diputada de Compromís ha assenyalat que “el que queda clar és que estem davant un procés intencionat de devaluació de la sanitat pública que ja porta molts anys en marxa i que busca privatitzar els serveis públics rendibles i reduir l’atenció pública a aspectes deficitaris i residuals”.