Bota al contingut principal

La diputada de Compromís i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha condemnat el crim de violència masclista que ha tingut lloc hui a Elx i que ha acabat amb la vida d’una jove de 25 anys.

Mollà ha afirmat que “condemnem enèrgicament este nou episodi de violència masclista, que demostra que encara queda molt de treball a fer contra el masclisme i per la igualtat real entre dones i homes en la nostra societat”.

“El cas de la jove assassinada a Elx se suma al de les altres quinze dones que han mort a mans de les seues parelles en el que portem de 2012”, ha assenyalat la diputada de Compromís, que ha afegit que “en cap d’estos casos s’havia produït una denúncia prèvia dels agressors, el que indica també la necessitat de conscienciar a les víctimes i al seu entorn sobre la importància de la denúncia i del rebuig social a este tipus d’actes”.

Mireia Mollà ha lamentat també que “les retallades del PP, tant a la Generalitat com al Govern central, hagen arribat també a este àmbit, doncs així ho demostra el fet de que la Conselleria de Benestar social haja suprimit la vigilància als centres per a dones víctimes de maltractaments, com ho demostra alhora la caiguda de més d’un 21% de la partida que el Govern destina a la prevenció d’este tipus de violència”.

“El problema és que també s’han reduït les inversions en programes d’igualtat, ja que sembla que el PP no entén que la lluita contra el masclisme en totes les seues expressions passa per reconèixer els drets de les dones i aconseguir una igualtat efectiva amb els homes”, ha apuntat la diputada de Compromís, que ha destacat “la gravetat de que la ministra d’Igualtat, Ana Mato, rebaixara un cas de violència masclista a violència de gènere”.

Mireia Mollà ha indicat que “estem davant un vertader problema social que necessita d’una acció contundent dels organismes públics i en cap cas podem tolerar un pas enrere en esta lluita ni per motius econòmics ni per cap altra qüestió”.