Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui el retard del Consell en el pagament de les ajudes conegudes com “Xec Habitatge”. Estes ajudes es donen per a facilitar l’accés a habitatges de protecció oficial (VPO) i estan contemplades en els diferents Plans d’Habitatge de la Generalitat Valenciana.

Segons ha assegurat el diputat Fran Ferri, “Moltes persones tenen concedides estes ajudes des dels anys 2008 i 2009 i encara no han cobrat. Algunes d’elles han hagut de sol·licitar un avançament dels bancs que tenen convenis amb la Conselleria, i com ha continuat l’impagament han hagut de retornar els diners i els interessos de més del 4%”.

“És injust que una vegada concedides les ajudes, els beneficiaris hagen d’esperar tants anys per tal de cobrar-les i alguns fins i tot hagen de pagar al banc. Com sempre, davant la inacció de la Generalitat, la banca sempre guanya”. El diputat de Compromís ha recordat que el Síndic de Greuges ha demanat a la Generalitat en nombroses ocasions l’abonament d’estes ajudes així com dels interessos dels que han sol·licitat avançaments al banc.

Des de Compromís s’han presentat una sèrie de preguntes i iniciatives parlamentàries a Les Corts Valencianes per a què el Consell oferisca una solució als afectats per esta situació.