Anar directament a les notícies

Mollà: “És indecent apostar per un sistema universitari elitista a un territori amb un atur juvenil desorbitat”

Publicat el en Educació i Cultura

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “és indecent que tant el Govern de Mariano Rajoy i el d’Alberto Fabra aposten per un sistema universitari elitista, especialment en un territori amb un atur juvenil desorbitat, doncs estan negant un futur a milers de joves que tenen el dret a formar-se i optar a un treball de qualitat”.

Mollà ha explicat que “l’augment de les taxes universitàries fins a en 600 euros atempta contra el dret de cursar estudis universitaris, doncs aquest increment impedirà a molts joves sense recursos poder fer front al pagament de la matrícula acadèmica”.

En aquest sentit, la diputada de Compromís ha recordat que “els universitaris valencians ja van patir una forta pujada de les matrícules en el curs 2011/2012, ja que la Conselleria d’Educació va decidir augmentar el seu preu en un 7,5%, el rang pràcticament més alt que proposava la Conferència General de Política Universitària (CGPU)”.

“Ara la pujada es torna totalment inassumible per molt que el Consell tracte de tapar-ho amb l’augment de beques”, ha apuntat Mireia Mollà, que ha recordat que “en el passat curs només es van beneficiar d’aquestes ajudes de la Generalitat 3.000 alumnes, la qual cosa significa que un col·lectiu molt gran de joves de classe mitjana als quals no arriben les beques es veurà especialment afectat”.

La diputada de Compromís ha lamentat que “davant una situació d’atur juvenil superior al 57% en el País Valencià i una taxa general que frega el 30% en les comarques d’Alacant es tanquen més portes als joves per a eixir de la crisi i es mine l’educació pública universitària, com demostra també la caiguda d’inversions del Ministeri d’Educació en en la UA i la UMH, amb la supressió del programa Habitat 5U”.

“Per tot açò recolzem les mobilitzacions convocades pels sindicats d’estudiants els pròxims dies 8 i 10 de maig per a protestar contra aquesta pujada de les taxes universitàries”, ha conclòs.

 • RobinHoodofSherwood

  Hola Mireia,

  Ens calen universitats d'elit amb recerca i ensenyament de referència i on s'hagi d'accedir per merit i capacitat intelectual. Ara be, si es permet que una persona no puga estudiar per manca de recursos econòmics, es inacceptable i no s'ha de permetre.
  El problema de fons es la baixada de nivell de tot el sistema educatiu i Bolonia ho rematarà. Ni bona ciència, ni tecnología, ni formació. Eixos llestos no tenen cap pla estratègic, es carreguen el sistema universitari public, de les privades preferisc no opinar, i ara faran pagar molt car un sistema que ens porta a la mediocritat. Porten anys mirant d'estalviar, quin error mes gran!
  Soc molt radical amb els plantejaments pero tinc massa experiència internacional per a que em prenguen el pel. Pot ser que moltes persones no ho comprenguin però la realitat es implacable.
  O defensem un sistema universitari public i d'excel.lència, i gratuït per als que no tenen recursos, o no tindrem futur. Qui vullga fer el "pijo" ja sap on anar.
  Bona nit.