Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví, ha explicat hui que “la nostra formació ha registrat una pregunta al Parlament per tal d’alertar al Govern sobre el cas de Saleh Mohamed Lamin, un jove de 20 anys que resideix des dels 10 a Altea i que estudia a la Universitat d’Alacant, al que s’ha denegat la targeta de residència per no comptar amb ingressos propis”.

Segons Baldoví, “a Compromís ens sembla essencial fer arribar este cas al Congrés dels Diputats perquè si el Ministeri d’Interior no actua, es podria cometre una greu injustícia amb este jove, al que tot el món reconeix una conducta exemplar”.

“El que estem demanant és que Estrangeria faça una lectura coherent del reglament i entenga que si Saleh no compta amb recursos propis és perquè està cursant uns estudis universitaris que el Ministeri d’Educació li està subvencionant, de manera que si li denega la renovació el Govern estaria cometent una incongruència”, ha assegurat el parlamentari.

Joan Baldoví ha assenyalat que “no es pot tolerar que un jove perfectament integrat a la nostra societat puga ser expulsat, com tampoc pot ser que Estrangeria no comprenga que un jove que està estudiant segon de Dret pot no tenir recursos propis perquè està dedicant els seus esforços a formar-se”.

“Compromís considera que s’ha de treballar en mesures que eviten que cap persones es veja obligada a immigrar, però davant esta realitat cal derogar la Llei d’Estrangeria i substituir-la per una Llei de Ciutadania que incloga la igualtat de drets i llibertats dels estrangers a l’Estat espanyol”, ha conclòs el diputat al Congrés.