Bota al contingut principal

Compromís per València va celebrar ahir una assemblea dirigida a persones que havien manifestat la seua voluntat de col·laborar amb l’organització amb la finalitat de donar a conèixer i iniciar el procés d’incorporació de persones no afiliades a cap partit dels què formaven la coalició, amb igualtat de drets que els militants d’aquestos partits. A l’assemblea participaren un centenar de persones interessades que prèviament havien col·laborat amb Compromís en les passades campanyes electorals de maig i novembre de l’any passat, i també persones que mai havien tingut contacte amb Compromís però que volgueren assistir a aquesta primera assemblea.

Aquesta assemblea és el primer pas que es realitza amb aquesta finalitat després de què Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble València i Els Verds – Esquerra Ecologista acordaren donar un pas endavant superant la coalició política i dotant-se d’unes estructures organitzatives pròpies on les persones adherides sense inscripció partidària tingueren representació i veu pròpia en elles.

En l’assemblea va resultar escollida la companya Isabel Lozano com a representant de les persones adherides en la Comissió Executiva de Compromís per València.

L’assemblea va prendre l’acord de col.laborar amb la Iniciativa Legislativa Popular per a proposar una llei de la dació en pagament, de paralització dels denonaments i de lloguer social. Així mateix es va comprometre a eixir setmanalment a recollir signatures per a què es retornen els diners furtats a tots els valencians en el cas del frau de la depuració d’aigua, també conegut com cas EMARSA.