Bota al contingut principal

L’enquesta que realitza la Generalitat Valenciana en la seua web sobre temes d’actualitat ha rebut amb la pregunta ‘Estàs d’acord amb el nou model de gestió sanitària de col•laboració públic-privada?’ un total de 29.362 vots abans de ser substituïda hui per un altra pregunta.

La participació en esta enquesta contrasta amb les anteriors que ha realitzat el govern valencià en la seua web que han arribat com a màxim a uns 500 vots. La pregunta sobre la privatització de la gestió sanitària ha donat un resultat de 80% de vots en contra i un 20% de vots a favor.

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “els demolidors resultats d’esta enquesta en què el número de participats ha augmentat exponencialment i amb uns resultats contundents contra el nou model sanitari que impulsa el govern del PP reafirma la necessitat de què es convoque una consulta ciutadana per a què els valencians i valencianes donen la seua opinió sobre la privatització de la gestió de la sanitat”.

“Des del nostre grup parlamentari ja hem presentat una iniciativa, que serà debatuda en el Ple de la pròxima setmana, per a exigir al Consell la convocatòria d’una consulta popular per sotmetre a l’opinió de la ciutadania la privatització de la gestió de totes les infraestructures sanitàries anunciada pel govern del PP”.

Segons ha assenyalat Oltra “esta privatització no es contemplava en el programa electoral del Partit Popular, que és el contracte públic dels partits amb la ciutadania. Els ciutadans i ciutadanes avalen amb el seu vot una majoria per a governar, un programa i unes accions de govern. Quan un executiu realitza allò contrari al que s’ha compromès traeix la confiança de la ciutadania, fa un ús pervers de la responsabilitat que li han atorgat les persones votants”.

L’Estatut d’Autonomia al seu art. 28.5 estableix que “El President de la Generalitat podrà proposar d’acord amb allò que determine la legislació de l’Estat, la celebració de consultes populars en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, sobre qüestions d’interés general en matèries autonòmiques i locals.”

“La sanitat és un dels pilars bàsics i dret fonamental en què es sustenta l’anomenat estat del benestar i la garantia a un dels principis fonamentals que més importen als essers humans, la salut i la vida. Per tots estos motius creiem totalment justificat i necessari que es realitze esta consulta ciutadana”, ha conclòs Oltra.

http://www.vicepresidencia.gva.es/ca/historico-participas