Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha recordat que “aquest mes de maig era, en paraules de la consellera Johnson, la data prevista per a l’obertura real de l’aeroport de Castelló, és a dir, per a l’arribada i eixida d’avions des de les seues instal•lacions; i, no cal ni dir-ho, per les pistes d’aquest aeroport continuen corrent els conills enmig de la desolació més absoluta i el govern valencià ja no té més repertori d’excuses per amagar la gran estafa de l’aeroport sense avions que mai obri”.

Pañella ha explicat que “lògicament, no ens refiàvem de la data, i per això el dia 29 de febrer li vaig presentar una pregunta parlamentària: “Tenen elaborat l’expedient de seguretat de l’aeroport?” “Com serà la seua gestió, pública o privada?” “Cas que siga privada, qui serà el gestor?” “Quan estaran subsanades les deficiències de la pista?” i “Disposen d’un estudi que demostre la viabilitat de la seua posada en marxa?” Eren cinc preguntes aparentment fàcils de respondre”, segons ha declarat el parlamentari valencianista.

El diputat de Compromís ha dit que “ara, finalment, després de dos mesos i mig, la consellera s’ha dignat respondre. O això diu. Les respostes són que “el Programa de Seguretat és en fase de revisió”, que és una variant de l’expressió castellana ”estamos en ello”; que “la gestió es realitzarà per concessió o acord”, una forma de dir “encara no sabem com”; diu, això sí, que “les correccions de la zona de gir s’han dut finalment a terme” –cosa que, dos mesos i mig després, ja sabíem pels mitjans de comunicació–; i que “en aquests moments, Aerocas està immersa en un procediment judicial, promogut per Concesiones Aeroportuarias SA, per a la resolució del contracte de concessió per a la construcció i explotació de l’aeroport de Castelló”. I de l’estudi de viabilitat, ni una paraula. En un llenguatge entenible per a la gent normal, que estan pleitejant i que no tenen ni la més remota idea de quan obriran l’aeroport, ni tan sols si l’obriran, segons el que va dir Alberto Fabra, que només es posarà en funcionament quan siga viable”.

Per a Pañella, “l’aeroport ha demostrat que la seua viabilitat era la de situar-nos a l’epicentre del ridícul mundial, i això ja ho han aconseguit. Que puguen enlairar-se o aterrar avions, ja és una cosa més secundària per als autors d’este sainet de mal gust que ens ha costat tants diners de l’erari públic”.