Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “el president de la Generalitat, Alberto Fabra, hauria d’aprofitar la seua visita a l’Auditori de la Diputació Provincial d’Alacant (ADDA) este cap de setmana, per pagar la quantitat que el Govern valencipa deu per les obres de l’edifici”.

“Ja que el PPCV va a fer ús este cap de setmana de les instal•lacions de l’ADDA per a realitzar el seu congrés, el president podria aprofitar el viatge per pagar els 18 milions d’euros que havia d’haver ingressat per a la construcció d’este auditori”, ha considerat Mireia Mollà.

La diputada de Les Corts ha recordat que “el Govern autonòmic del PP ha incomplert la seua promesa de construir un centre de congressos a Alacant, una aposta que haguera sigut molt beneficiosa per a l’economia de la ciutat; per tant, el mínim que poden fer ara és pagar la part de l’ADDA a la que es comprometeren des d’un principi”.

“A Alacant la Generalitat invertí milions i milions d’euros en un projecte ruïnós com el de Ciutat de la Llum i no ha sigut capaç de destinar recursos a la construcció d’obres tan necessàries com el centre de congressos”, ha explicat Mollà, que ha afegit que “entenem que ara, davant esta situació de crisi, el que s’ha de fer és aprofitar les instal•lacions de l’ADDA que són les que ja estan realitzades”.

Mollà ha assenyalat també que “tot i el deute de la Generalitat, el que tampoc podem admetre és que les obres d’este edifici hagen acabat costant 63 de milions d’euros, en lloc de 36 milions d’euros, com s’havia pressupostat en un principi, de manera que la quantitat final pràcticament dobla l’original”. En este sentit, ha lamentat “la falta de transparència en els comptes de la Diputació”.

“En definitiva, sembla que el PP no podria haver escoliit millor lloc per a celebrar el seu congrés perquè retrata el que ha sigut la seua gestió: una obra que acaba costant el doble del pressupostat, on la Generalitat no posa els diners als que es va comprometre”, ha afegit.

D’altra banda, la diputada de Compromís ha indicat que “les paraules de Fabra prometent que al seu govern no caben persones involucrades en processos judicials no tenen cap valor si després col•loca com a presidenta del congrés del seu partit -al que no acudiran ni Rajoy ni Cospedal- a l’alcaldessa d’Alacant i diputada, Sonia Castedo, tot i que la Fiscalia Anticorrupció demana la seua imputació en el cas Brugal”.