Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat que des de la coalició van a posar en marxa una assessoria jurídica perquè els joves sancionats en la Primavera Valenciana puguen recórrer les sancions administratives que ja han començat a arribar als seus domicilis.

Segons Morera, “estos dies han començat a arribar escrits a molts domicilis valencians, enviats des de la delegació del Govern i que són per a informar de sancions que van des dels 200 fins els 3.000 euros per als joves que participaren en les protestes de Sapadors. És molt greu el que està passant, ja que no sols la policia va retindre hores i hores als joves, va intimidar, va fer un ús abusiu de la seua autoritat, molts menors d’edats patiren atacs ansietat i ara, a més a més, els sancionen amb unes multes elevadíssimes”.

Per al portaveu de Compromís en el parlament valencià, “la notificació no té validesa legal per a nosaltres perquè està signada per Isabel Villalonga, imputada en el cas de corrupció de l’institut Nóos, pel qual s’han desviat fons, s’han adjudicat contractes a dits i s’han malversat diners públics de les valencianes i els valencians. Una persona que està imputada en un cas com eixe no pot estar treballant en la Delegació del Govern i, molt menys, no té autoritat ni moral ni legal per a signar cap notificació de sanció perquè és una persona investigada per la justícia”.

Des de Compromís informaran i assessoraran als joves denunciats per la policia dels passos a fer per recórrer les multes, un servei totalment gratuït que posa la coalició al servei dels joves participants en la Primavera Valenciana. Segons Morera, “no sols cal donar suport a estos joves en les manifestacions i en les institucions, també cal donar suport ara, en un moment tan difícil com és quan arriba una notificació d’estes característiques a casa. Després de patir vexacions i agressions, de vore com des del PP han intentant desprestigiar-los, ara damunt han de pagar una sanció que té com a únic objectiu acovardir-los perquè no tornen a eixir al carrer, però no estan sols i no han de tindre por a exercir els seus drets i la seua ciutadania amb total llibertat”.