Anar directament a les notícies

Compromís denuncia que l’assistència sanitària en esta edició del Gran Premi de Fórmula 1 serà prestada per la sanitat pública contravenint la normativa vigent

Publicat el en Sanitat i Benestar

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assenyalat hui que “com marca la llei, en les anteriors edicions del Gran Premi d’Europa de Fórmula 1 que se celebra a València, l’assistència sanitària al públic dins del recinte ha estat responsabilitat de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment què adjudicava la prestació d’este servei a alguna entitat privada especialitzada en la matèria”.

“Però, segons hem tingut constància des de Compromís, per a la present edició del Gran Premi, la nova empresa organitzadora del mateix, Circuito de Motor y Promoción Deportiva, SA i el Consell han arribat a un acord pel qual l’assistència sanitària als espectadors dins del recinte correrà a càrrec de la sanitat pública valenciana”.

Segons Pañella “esta circumstància contravé la normativa vigent sobre espectacles públics i el Reial Decret 1030/2006, de 15 de setembre, pel qual s’estableix la cartera de Serveis comuns del Sistema Nacional de Salud, regulació que marca quins serveis es poden prestar des de la sanitat pública”.

Des de Compromís s’han registrat una sèrie d’iniciatives parlamentàries en les Corts Valencianes per advertir al Consell sobre la il·legalitat que, encara ser Circuito de Motor y Promoción Deportiva, SA una societat pública, s’incorrerà amb l’acord establert sobre l’assistència sanitària en el Gran Premi.

Per a Pañella “a més d’il·legal és immoral que mentre s’estan aplicant retallades en sanitat, des de el govern del PP s’utilitzen els recursos del sistema públic de salut per tractar d’alleugerir els comptes d’un Gran Premi de Fórmula 1 que està suposant una autèntica ruïna per a les arques públiques valencianes.

  • Pingback: La asistencia sanitaria en el GP de Europa correrá a cargo del erario público [CAT]()

  • El que faltava. Jo vaig estar vivint a València 3 anys i una vegada que vaig necessitar un anàlisi de sang perquè em marejava, em donaren turno per a 3 setmanes després. Quan me'l feren, jo ja no em marejava i no va eixir res a l'anàlisi, per sort. Que si havera tingut alguna cosa, amb eixe retràs, a saber. Després estudie que en salut, és molt important diagnosticar a temps. Els governs sols ploren enfront els treballadors humils, davant els rics bé que es riuen. A carcallades!

  • Pere

    La raó és simple: si l'assitència sanitària al circuit de Fórmula 1 correspon a l'Agència Valenciana de Salut, el cosrt no l'assumeix l'entitat organitzadora i per tant és una despessa menys de l'organització de l'acte. L`'objectiu final és intrentar millorar el resultat econòmic de la Fórmula 1.
    El "petit problema" o millor dit l'estafa, consisteix que en aquest cas l'assitència sanitària la paguem tots els valencians estem o no d'acard amb la Fórmula 1.
    Per altra banda a més, s'està incomplint la Llei d'espectacles públics de la pròpia Generalitat.