Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que l’eixida d’Olivas de la presidència de Bancaixa, “no és suficient per a saldar tot el mal que ha fet al sistema financer valencià i, des de Compromís, demanem a la Generalitat que es persone com part denunciant contra els directius que han arruïnat a l’entitat i que, com a premi, es porten indemnitzacions milionàries”.

Morera ha fet estes declaracions en considerar que, després del seu congrés regional, “els dirigents del PPCV han fet manifestacions públiques amb molt bones intencions, però eixes declaracions de principis no serveixen de res si els gestos no es converteixen en fets i els fets serien perseguir amb la llei a aquells que han arruïnat les entitats financeres i han posat en perill els estalvis de milions de famílies”.

Per al portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “les dimissions no serveixen de res i la ciutadania, front estos reiterats abusos de poder i exaltació de la cleptocràcia, exigeix a la classe política en general i als governants en particular accions exemplars i contundents, com a Islàndia, on no existeix impunitat alguna per als banquers o per als dirigents polítics. En el cas de Bancaixa s’uneixen els dos factors, ja que els polítics han volgut jugar a banquers i el resultat ha estat catastròfic i, per tant, cal exigir responsabilitats socials, civils i penals perquè els culpables del desastre no es poden anar de tranquil•lament”.

Així mateix, des de Compromís han rebut amb certa satisfacció i esperança l’ordre del fiscal General de l’Estat per a investigar les responsabilitats dels dirigents de les caixes d’estalvis. Segons Morera, “si ningú entorpeix el camí de la justícia, estem convençuts que Rato i Olivas acabaran asseguts en el banc dels acusats”.