Anar directament a les notícies

Compromís acusa al PP de voler canviar la normativa del taxi per afavorir el negoci d’uns pocs a costa de precaritzar el sector

Publicat el en Economia i Ocupació

Compromís ha reclamat en les Corts “respecte a la integritat professional dels taxistes” valencians enfront dels atacs que el sector pateix des de l’Agència Valenciana de Mobilitat, organisme depenent de la Generalitat.

El sector del taxi porta més d’un any en peus de guerra per la voluntat del PP d’introduir una sèrie de canvis en la normativa que regula aquesta activitat la intenció de la qual, segons el parer del diputat responsable d’Infraestructures de la coalició, Juan Ponce, és que “determinades firmes afins al PP puguen acaparar les llicències dels taxis que circulen per la Comunitat i especialment per l’àrea metropolitana de València, acabant amb un sector que es caracteritza per donar treball digne a un gran nombre d’autònoms, en unes condicions que els han permès mantenir grans dosis d’independència, la qual cosa no és precisament del gust del PP”.

Fins ara, la normativa que regula el sector prioritza a les persones físiques -treballadors autònoms- sobre les jurídiques –empreses o col•lectius de diversa índole- en la concessió de llicències per a exercir l’activitat. D’aquesta manera es garanteix que cada titular d’una llicència tinga el seu propi taxi, podent desenvolupar la seua tasca amb certa independència. Però des de 2007 s’ha accelerat un procés pel qual un mateix titular ha pogut aconseguir gran nombre de llicències, precaritzant el sector en contractar dit titular a treballadors en règim d’assalariats.

L’esborrany del reglament que ara es troba en fase d’exposició pública estableix que un mateix titular pot acaparar fins a un 15% de les llicències expedides en cada àrea funcional del taxi. A més el PP vol modificar la jornada laboral setmanal de manera que si fins ara un taxi havia de treballar com a màxim 60 hores, a partir de l’aprovació del nou reglament aquesta xifra seria el mínim setmanal a realitzar, per la qual cosa per a conservar la llicència, tot autònom estarà obligat a contractar assalariats que completen la nova jornada. En cas contrari incorreran en una falta administrativa per la qual podrien ser multats amb fins a 6.000 euros.

En l’àrea funcional de València existeixen al voltant de 2.900 llicències de taxi, una xifra excessiva en la qual tots coincideixen que cal reduir considerablement, per la viabilitat del sector. No obstant açò, “el PP vol aprofitar aquesta circumstància per a arrabassar-li les llicències als autònoms i sanejar el negoci per a després passar-li-ho a amics i afins, com fa amb tot el que se li posa a tir”, ha assegurat Ponce.

Compromís ha presentat iniciatives en les Corts valencianes per a frenar les intencions del PP i ha presentat al•legacions a l’esborrany del reglament.

 • jose vicente

  https://www.facebook.com/groups/taxi6punto0/

  Esta gente necesitan de vuestra labor.

  un saludo.

 • job

  Sincerament, no teniu ni puta idea del món del taxi. Viviu ancorats en els anys seixanta. Escolteu totes les parts i no als quatre gats resentits d'USO que no representen ningú.

 • jose vicente.

  esta clar que, cuan venen fum, algu se pert en la foscor. esta clar tambe, que el reglament del taxi no ha segut mai has segut ni fet realitat pels NEGOCIS que al voltant se van creant, en la responsabilitat de la administracion y els NEGOCIANTS del taxi.

 • jose manuel

  Yo creo q la gente quiere un taxi limpio, en un coche amplio y confortable, que el taxista sepa hablar castellano y algo de ingles, que se conozca las calles Y QUE NO ESTAFE. con los floteros lo unico q se consigue es que los taxis esten que dan asco (muy denunciado x los clientes), coches ridiculos para el taxi (skoda roomster, skoda fabia, dacia sandero, dacia logan) son coches pequeños y nada confortables que dudo que entren en las medidas minimas para realizar esta labor y todos con algo en comun, son extremadamente baratos. muchos choferes no limpian el taxi, no conocen las calles y a penas entienden el castellano. van a bajo porcentaje y no tienen otra q estafar a clientes y a compañeros. esa es la relidad. ahora q entre un chofer o floteto y q diga elq es mentira