Bota al contingut principal

El membre del consell d’administració de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) a proposta de Compromís, Rafael Xambó, ha declarat hui davant la Fiscalia de València en la investigació oberta per la denuncia que interposà per suposades irregularitats en la comptes d’aquest ens en l’exercici 2010.

Xambó, que ha acudit a declarar acompanyat per un expert en comptabilitat i administració i pel síndic de Compromís, Enric Morera, ha assenyalat que el fiscal s’ha “mostrat sorprés” de què no tinguera, com a membre del consell, accés a comptes i contractes de RTVV.

El conseller ha explicat al fiscal que el que ha aportat Compromís són els resultats que figuren en la memòria de RTVV i les seues societats, així com l’informe de compliment que realitza la intervenció de la Generalitat, en tractar-se d’un ens públic, i els comptes que figuren en el registre mercantil.

Després de la declaració de Xambó, el fiscal ha cridat a l’expert en comptabilitat perquè li detallara algun dels informes aportats per Compromís.

En la denúncia que investiga la Fiscalia es detalla que existeix una diferència d’uns 50 milions d’euros en els comptes que van ser presentats al consell de RTVV, però Xambó ha recalcat que eixe desfasament es produeix en Canal 9.

Eixos prop de 50 milions figuraven en la memòria de RTVV com a ampliació de capital però no en el Registre Mercantil, ja que segons el conseller “no ho poden justificar”.

El portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera ha indicat que ha demanat empara al president de la Càmera autonòmica, Juan Cotino, ja que “fa sis mesos que no s’ha reunit la comissió de RTVV” malgrat estar pendent la concreció d’un ERE i després d’haver-se aprovat pel Consell el projecte de llei que regularà el seu funcionament.