Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, considera que l’actuació del govern amb Bankia, “està sent escandalosa i no estaria de més que el ministre acudira a l’hemicicle, amb caràcter d’urgència, per explicar per què se li estan donant tantes ajudes a una entitat que no deixa de ser una empresa, mentre que altres empreses de l’estat quan fan fallida es veuen obligades a tancar perquè no reben ni crèdits dels bancs ni ajudes de les administracions públiques”.

Des de Compromís consideren que, a més, “que s’anuncien injeccions de 14.000 milions d’euros per a una entitat polititzada, dirigida per polítics que han volgut jugar a banquers i que l’han arruïnat demostra, una vegada més, l’allunyament total dels governants dels ciutadans, perquè amb eixa desorbitada quantitat de milions calculem que l’estat podia haver avalat a més de 150.000 famílies per evitar els seus desnonaments i la pèrdua dels seus habitatges. Però no ha estat així, per al govern de Rajoy el drama és el que pateixen alguns banquers i no milers de famílies que s’han quedat sense res i en el carrer”.

Baldoví ha tornat a insistir en el model inslandés per a eixir de la crisi. Segons el parlamentari de la formació valencianista, progressista i ecologista, “els 14.000 milions d’euros vindrien molt bé per a 150.000 famílies o més, que si són avalades per l’estat s’aconseguiria, per la banda més important, que no foren desnonades. A més, els bancs cobrarien el que els deuen els particulars i l’estat, que avalaria a les famílies, també recuperaria els diners d’una forma més segura perquè les famílies sí que paguen i retornen els diners mentre que els bancs no donen molt exemple d’això i molt menys Bankia, pel que comprovem dia a dia”.

Des de Compromís han insistit que el tema de Bankia “s’ha de tractar urgentment en el Congrés, no poden estar protegint amb la majoria absoluta als seus companys de files, a ex ministres d’Aznar o a ex consellers de Zaplana. És un tema greu i s’ha d’abordar amb serietat i amb professionalitat, pensant en les persones. Si pregunten a la ciutadania, a eixa que no escolta des que Rajoy està en la Moncloa, sabrien que els ciutadans i ciutadanes volen que l’estat conteste a Bankia de la mateixa manera que l’entitat ha contestat a les milers de persones que ha deixat sense llar. Que es busquen la vida en Bankia perquè la seua ineptitud no s’ha de pagar amb els diners que necessitem per a la sanitat, per a l’educació i per al benestar de tots i totes”, segons Baldoví.