Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat una sèrie d’iniciatives en Les Corts Valencianes per a inquirir al Conseller de Sanitat, Luis Rosado, sobre els nous protocols introduïts en els serveis sanitaris per a determinats tractaments, que necessiten autorització i queden pendents de la firma del responsable.

Segons ha explicat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “en concret volem saber quines mesures ha pres, el Conseller, per a garantir que amb els nous protocols els tractaments es tramiten de manera urgent per tal que, com ja està passant, no es deteriore més la situació dels pacients amb malalties greus”.

Al nostre grup parlamentari han arribat casos com el d’una pacient de l’Hospital Clínic que, amb data 8 de març de 2012 li va ser diagnosticada una hepatitis C. La pacient explica que és diabètica i fa dos anys va patir un càncer de mama i que existeix la possibilitat que l’hepatitis C estiga relacionada d’alguna manera amb el tractament farmacològic que ha seguit contra el càncer. En qualsevol cas, ha tingut que interrompre este tractament a causa de l’hepatitis.

Després d’estudiar la situació i valorar el seu estat general de salut, el 26 d’abril de 2012 li donaren la recepta per al tractament contra l’hepatitis i li varen explicar que havia de posar-se en contacte amb la farmàcia de l’hospital on li donarien la medicació i les especificacions del tractament. Al servei de farmàcia li donaren data per al 30 d’abril, però en arribar eixe dia es posaren en contacte amb ella i li digueren que encara no li podien subministrar la medicació i que la cridarien per a donar-li una nova data.

El dia 10 de maig com no havia rebut resposta va acudir al Servei d’Atenció al Pacient i allí li explicaren que degut a què feia uns dies s’havien introduït nous protocols, els tractaments com el seu, per ser molt cars, necessitaven autorització i estaven a l’espera de la firma del responsable. Han passat 25 dies i continua sense data.

Segons Oltra “no s’entén com és possible que en una situació com esta no s’actue de manera urgent per tal que no es continue deteriorant la salut de la pacient que ja és prou dolenta. Amb els nous protocols establerts per Sanitat ens temem que este no és un cas aïllat. La mala gestió per part del govern del Partit Popular juntament amb el procés de privatització del nostre sistema de sanitat pública ja s’està notant en casos concrets de persones que estan veient com perilla la seua salut”.

“El PP ha volgut prevaldre els interessos del negoci amb de la nostra salut per damunt dels interessos dels pacients. S’està posant en risc l’evolució de persones malaltes, retardant el tractament que han de rebre, per culpa de les mesures del PP d’entregar a aquells que volen fer negoci el nostre futur i la nostra salut”, ha conclòs Oltra.